Τις αναφορές του καγκελάριου της Γερμανίας, Φρίντριχ Μερτς, για την εφαρμογή της εξαήμερης εργασίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των δηλώσεων του έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης.
«Ο Καγκελάριος Μερτς έδωσε συγχαρητήρια στη Νέα Δημοκρατία για την εξαήμερη εργασία που εφαρμόζεται στην πατρίδα μας. Προφανώς του άρεσε η ιδέα να δουλεύει κάποιος 6 μέρες την εβδομάδα. Θα ήθελε, ίσως, να την εφαρμόσει και στη Γερμανία, αλλά εκεί… υπάρχει όριο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
«Περιμένουμε τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Χατζηδάκη, την κα. Κεραμέως και φυσικά τον κ. Μητσοτάκη να διαψεύσουν τον Καγκελάριο και να αρνηθούν τα συγχαρητήρια του για την 6ημερη εργασία που έφερε με νόμο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο Παύλος Χρηστίδης.
Ο διάλογος Μητσοτάκη – Μερτς
Ο Φρίντριχ Μερτς που προηγουμένως είχε μιλήσει με θερμά λόγια για τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας, άρχισε να επαινεί την «εβδομάδα έξι ημερών» που φάνηκε να θεωρεί ως δεδομένη στην Ελλάδα.
«Τι θα μπορούσατε να αντιγράψετε ή να διδαχθείτε από το ελληνικό success story» ρωτήθηκε ο Καγκελάριος.
Η απάντησή του ήταν η εξής: «Πολύ προσεκτικά παρακολουθήσαμε τι έκανε η Ελλάδα. Επιστροφή στην εβδομάδα εργασίας των 6 ημερών. Είναι αδύνατο, αδιανόητο κάτι τέτοιο στη Γερμανία. Αλλά οι πολύ μικρές αλλαγές…. δεν θα πρέπει να μιλάμε για μέγιστο όριο εργασίας 8 ωρών αλλά για μέγιστο όριο ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, αυτό είναι ένα βήμα και δείχνει ότι και εμείς είμαστε να κάνουμε κάτι επιπλέον δουλεύοντας. Όλοι όσοι θεωρούν ότι αυτά είναι αδιανόητα στη Γερμανία, να δουλεύει κανείς 40 ώρες την εβδομάδα, συστήνω να ρίξουν μια ματιά στην Ελλάδα. Έκαναν πολλά παραπάνω από αυτά όσον αφορά στο εβδομαδιαίο όριο εργασίας. Μπορούμε πραγματικά να διαδαχθούμε από την Ελλάδα».
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έσπευσε να διορθώσει ευγενικά τον Γερμανό Καγκελάριο λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Καγκελάριο για τα καλά του λόγια. Απλά να διευκρινίσω όμως ότι το πενθήμερο είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο. Έχουμε προσθέσει όμως βαθμούς ευελιξίας στην εργατική νομοθεσία ώστε να μπορούμε και τα εργατικά δικαιώματα να διασφαλίζουμε αλλά και να στηρίζουμε την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων».
Μαρινάκης: Βαρύτατα εκτεθειμένος ο Ανδρουλάκης - Να απολογηθεί δημοσίως
Μητσοτάκης σε Μερτς από Βερολίνο: Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για τις γερμανικές επενδύσεις
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις