«Αυτές τις ημέρες, τιμούμε το Πολυτεχνείο. Και κάθε φορά που βρίσκομαι εκεί, ανάμεσα σε ανθρώπους κάθε γενιάς, αλλά ειδικά τους νεότερους, που επιμένουν να πιστεύουν σε κάτι καλύτερο, νιώθω το ίδιο.
Η ιστορία μας δεν είναι μια παλιά αφίσα στον τοίχο. Είναι μια ανοιχτή υπόσχεση. Μια υπόσχεση που κρατάμε ζωντανή», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.
«Το Πολυτεχνείο δεν μας μιλάει για το χθες. Μας προκαλεί για το σήμερα. Για μια γενιά που παλεύει να σταθεί στα πόδια της μέσα σε αβεβαιότητα. Που βλέπει την ακρίβεια να πιέζει, την εργασιακή αστάθεια με τα 13ωρα δουλειάς να κουράζει, την πολιτική να απομακρύνεται από την πραγματικότητα», ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης.
«Για μια γενιά που πολλές φορές αισθάνεται ότι δεν ακούγεται. Κι όμως, εκεί βρίσκεται το στοίχημα της Δημοκρατίας. Να δίνει φωνή σε όσους νιώθουν ότι δεν έχουν.
Κάποτε, νέοι 18 και 19 χρόνων σήκωσαν το βάρος μιας ολόκληρης χώρας, σήκωσαν το βάρος της Δημοκρατίας. Σήμερα, η δική μας γενιά νέων σηκώνει ένα άλλο βάρος: να μείνει εδώ, να δημιουργήσει εδώ, να πιστέψει ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι το μέρος όπου το όραμα γίνεται πράξη. Αυτό δεν είναι δεδομένο. Χτίζεται. Με πολιτικές που τους στηρίζουν, με θεσμούς που λειτουργούν, με κράτος που εμπνέει εμπιστοσύνη», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
«Και ξέρω, η απαξίωση προς την πολιτική δεν έρχεται από το πουθενά. Έρχεται όταν οι θεσμοί δεν λειτουργούν όπως πρέπει. Όταν η λογοδοσία χαλαρώνει. Όταν η διαφάνεια γίνεται σύνθημα και όχι πράξη. Όταν οι νέοι νιώθουν ότι το μέλλον τους αποφασίζεται χωρίς αυτούς. Όταν οι πολιτικοί μιλούν ξύλινα. Αλλά η Δημοκρατία «είναι δουλειά που δεν τελειώνει ποτέ».
Κάθε γενιά πρέπει να την ξαναχτίζει. Να την ξαναδιεκδικεί. Να την ξαναπιστεύει. Ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ξέρω ότι η δική μας παράταξη έχει βαθιά ρίζα σε αυτόν τον αγώνα. Όχι για να κοιτάμε πίσω, αλλά για να έχουμε καθαρή πυξίδα μπροστά.
Γιατί το «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» δεν ανήκει στο ’73. Ανήκει σε κάθε εποχή όπου οι πολίτες ζητούν αξιοπρέπεια, γνώση, δικαιώματα. Γι’ αυτό αύριο θα είμαι στην πορεία. Όχι μόνο για να τιμήσω την ιστορία, αλλά για να πω ξεκάθαρα ότι η Δημοκρατία χρειάζεται νέες φωνές, νέες ιδέες, νέο θάρρος», συμπλήρωσε ο Παύλος Χρηστίδης.
Ανδρουλάκης: Απέναντι στον αυταρχισμό και τις ανισότητες, στεκόμαστε όρθιοι
Μήνυμα του Τάσου Μπαρτζώκα για την 52η Επέτειο του Πολυτεχνείου
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις