Τετάρτη
25 Μαΐου 2022

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ανταγωνισμού

Πολιτική

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τον «εκσυγχρονισμό του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή», το οποίο ενσωματώνει και ευρωπαϊκή οδηγία για τις Αρχές Ανταγωνισμού των κρατών μελών.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής, ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», ενώ το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν το σχέδιο νόμου.

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν και οι πέντε υπουργικές τροπολογίες. 

Ειδικότερα:


  • Η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπου μεταξύ άλλων παρέχει τη δυνατότητα δημοσιοποίησης της επωνυμίας επιχειρήσεων που παραβιάζουν τα μέτρα περιστολής της πανδημίας, περιέχει ρυθμίσεις για την ενίσχυση επιχειρήσεων με έδρα τη Βόρεια Εύβοια, προβλέπει την ενίσχυση του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων και τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης. Η τροπολογία υπερψηφίσθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, με το «παρών» τάχθηκαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ καταψηφίστηκε από την Ελληνική Λύση.
  • Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη ρύθμιση για τις χορηγήσεις άδειας ειδικού σκοπού και άλλων διευκολύνσεων στους εργαζόμενους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, των οποίων τα παιδιά νοσούν με κοροναϊό. Επίσης περιλαμβάνει την υπερωριακή απασχόληση των υπαλλήλων των ΚΕΠ για την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με τον covid-19, ειδικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους σε φορείς του δημόσιου τομέα, που είναι σε αναστολή καθηκόντων για λόγους δημόσιας υγείας, μετατάξεις μονίμων διοικητικών υπαλλήλων σε δικαστήρια, εισαγγελίες και γενικές επιτροπείες της χώρας. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ όλα τα άλλα κόμματα την καταψήφισαν.
  • Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που αφορά μεταξύ άλλων τις διευκολύνσεις για τους γονείς όταν τα παιδιά τους νοσούν από κοροναϊό, η οποία υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ δήλωσε «παρών», ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν.
  • Η τροπολογία του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και  Πολιτικής Προστασίας, με την οποία παρατείνεται για 4 μήνες (και εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του covid-19) η δυνατότητα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αναθέτει και να συνάπτει κατά  παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, συμβάσεις προμήθειας self test του ιού SARS Covid-19. Επίσης, αναγνωρίζονται από το ελληνικό Δημόσιο οι πάσης φύσεως οφειλές του Πυροσβεστικού Σώματος προς τον διεθνή Οργανισμό με την επωνυμία «Nato Support and Procurement Agency» (NSPA) για τα έτη 2011 έως και 2016. Υπερψηφίσθηκε από τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. Με «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση καταψήφισε.
  • Η τροπολογία που παρέχει τη δυνατότητα απόσπασης στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε., μονίμων εργαζομένων ή ΙΔΑΧ που υπηρετούν σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ή την ΤτΕ. Επίσης, προβλέπει την σύσταση και διάρθρωση Αυτοτελούς Γραφείου Διαχείρισης Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης. Η τροπολογία υπερψηφίσθηκε από την Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡα 25 καταψήφισαν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στο ναδίρ οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, πως αντιδρά η Αθήνα στον παροξυσμό Ερντογάν

Δεν μπαίνει στο παιχνίδι της ακραίας πόλωσης του Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνεχίζει πάνω σε μία συγκεκριμένη στρατηγική με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και σχέδιο για την επό...

Παναγιωτόπουλος προς ΣΥΡΙΖΑ για την Ουκρανία: Η Ελλάδα κάνει ό,τι και τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Ε.

Ανακοίνωση με αφορμή την κοινή δήλωση που έκαναν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας, Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος για ...

Δένδιας: «Εμείς αποφασίζουμε αν πρέπει να οξύνουμε την κατάσταση και όχι η Τουρκία»

«Η Ελλάδα δεν θα πέσει στην παγίδα της όξυνσης που προσπαθεί να επιβάλλει η Τουρκία, εμείς αποφασίζουμε αν πρέπει να οξύνουμε την κατάσταση». Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εξωτε...