Τρίτη
27 Ιανουαρίου 2026

Υπό στενή παρακολούθηση οι υπουργοί - Αξιολόγηση και στο βάθος ανασχηματισμός

Πολιτική

Στη διαδικασία της διαρκούς αξιολόγησης έχει θέσει το Μέγαρο Μαξίμου υπουργούς και υφυπουργούς της Κυβέρνησης, ενώ εξελίσσεται σταδιακά το σχέδιο επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα.

Όπως αναμένεται σε κάθε δύσκολη και απαιτητική περίοδο, ο πήχης για τα κυβερνητικά στελέχη έχει σηκωθεί ψηλά, καθώς ο στόχος της ασφαλούς μετάβασης στη μετά πανδημίας εποχή προϋποθέτει σκληρή δουλειά, προσήλωση στη διαδικασία, άψογη συνεργασία και απτά παραγόμενα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες των πολιτών και να τιμήσει την εμπιστοσύνη που του προσφέρουν απλόχερα, σύμφωνα με όλες τις πρόσφατες μετρήσεις κοινής γνώμης, παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει διανύσει σχεδόν το μισό της θητείας της.

Σε κάθε ευκαιρία και ειδικότερα στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης φροντίζει να στέλνει μηνύματα εγρήγορσης και σκληρής δουλειάς στο εσωτερικό, ενώ  ο ίδιος αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ηγέτη που βάζει πάνω απ’ όλα την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των αναταράξεων σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Στο δια ταύτα, στο πρωθυπουργικό γραφείο παρακολουθούν τα σχετικά διαγράμματα του κάθε υπουργείου και βαθμολογούν όλους τους εμπλεκόμενους, διαδικασία που αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο, όταν πλησιάσει η ώρα για ένα γενικότερο αναγκαίο λίφτινγκ στο κυβερνητικό σχήμα, με πιθανότερα σενάρια είτε τις αρχές Ιουλίου (με τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης)  είτε λίγο πριν την μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το Σεπτέμβριο για τη ΔΕΘ.

Εξάλλου, στη λίστα του κ. Μητσοτάκη βρίσκονται αρκετά ονόματα κοινοβουλευτικών και μη στελεχών τα οποία αν τους ζητηθεί, είναι ετοιμοπόλεμα για να πέσουν στη φωτιά, συνδράμοντας στην εθνική προσπάθεια για τη δημιουργία της νέας Ελλάδας του 2030.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καρανίκας: Επικίνδυνη η θέση της Καρυστιανού για τα εθνικά - Γελοίοι οι πρώην σύντροφοί μου που την επέκριναν για το χειρότερο τρίτο μνημόνιο

Ως «επικίνδυνη» χαρακτήρισε τη θέση της Μαρίας Καρυστιανού αναφορικά με τα εθνικά θέματα και «αναχρονιστική για τα δικαιώματα των ανθρώπων» τα όσα είπε για τις αμβλώσεις, ο Νίκος Κ...

Φόρτωση άρθρων...