Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Υποκλοπές: Καταθέτουν τα ονόματα των μαρτύρων που θα καταθέσουν στην Εξεταστική (Video)

Πολιτική

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση των παρακολουθήσεων καθώς σήμερα, ύστερα από έντονες διαφωνίες Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, εκλέχθηκε το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής και αύριο τα κόμματα θα καταθέσουν τη λίστα με τα ονόματα των μαρτύρων που θα εξεταστούν.

Με το ξεκίνημα των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, κυβέρνηση και αντιπολίτευση διαφώνησαν επί της διαδικασίας με αποκορύφωμα την απόρριψη, εκ μέρους της πλειοψηφίας, του αιτήματος για πολυκομματικό προεδρείο.

Το γαλάζιο προεδρείο που συστάθηκε αποτελείται τους Γιάννης Κεφαλογιάννη, Άννα Παπαδημητρίου και Στάθη Κωνσταντινίδη.

Το προεδρείο εκλέχτηκε παρουσία του Προέδρου της Βουλής με τη Νέας Δημοκρατίας να επικαλείται τον κανονισμό της Βουλής και την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για συντονισμένη προσπάθεια της πλειοψηφίας να συνεχιστεί η συγκάλυψη της υπόθεσης καθώς οι εργασίες της εξεταστικής θα είναι μεν απόρρητες αλλά δε θα διανέμονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων στα μέλη της Επιτροπής.

Πόλεμος για το απόρρητο

Η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν ξεκάθαρη για τις ποινικές ευθύνες του πρώην και νυν διοικητή της ΕΥΠ. Αν παραβιαστεί το απόρρητο είναι κακούργημα προειδοποίησε πρώην και νυν στελέχη της ΕΥΠ.

«Αυτός ο οποίος θα τα πει πάει για κακούργημα. Δηλαδή οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν διοικήσει την ΕΥΠ, αν παραβιαστεί το απόρρητο αυτοί οι άνθρωποι πάνε δέκα χρόνια φυλακή. Κι όπως καταλαβαίνετε δεν βλέπω κανένα να έχει τη διάθεση να πάει δέκα χρόνια φυλακή».

Ποινικό αδίκημα είναι απόκρυψη στοιχείων αντιτείνουν από την αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ερμηνεύουν τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη ως απόπειρα επιβολής ομέρτα στην ΕΥΠ.

«Επιθυμούν να επιβάλουν ομερτά για να προστατεύσουν όλους εκείνους που βαρύνονται, όχι μόνο με πολιτικές, αλλά πιθανότατα και με ποινικές ευθύνες. Επικαλούνται το απόρρητο που ενώπιον της Βουλής γνωρίζουν πως δεν υπάρχει, προκειμένου να επιβάλλουν το νόμο της σιωπής, καταστρατηγώντας κατάφωρα το Σύνταγμα, για να προστατεύσουν εαυτούς», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ελληνικός λαός μπορεί να μάθει με νόμιμο τρόπο την αλήθεια εκτός και αν η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να την θυσιάσει συνεχίζοντας τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και προβοκατόρικων δημοσιευμάτων ενθυμούμενη στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της», δήλωσε το ΠΑΣΟΚ.

Κι όλα αυτά ενώ σε νέα παρέμβασή του ο γαλάζιος βουλευτής και μέλος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Κώστας Τζαβάρας, σε άρθρο του καλούσε τους κυρίους Κοντολέοντα και Δημητριάδη να ζητήσουν οι ίδιοι την άρση του απορρήτου από τον αρμόδιο Υπουργό και να εμφανιστούν και πάλι στη επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να αποκαλύψουν τους λόγους παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόταση δυσπιστίας: Σύγκρουση κορυφής απόψε στη Βουλή - Η διαχωριστική γραμμή Μητσοτάκη

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία θα κλείσει η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης...

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης - «Φαντασιώσεις», λέει το ΠΑΣΟΚ

Θύελλα αντιδράσεων «σήκωσε» ο Νίκος Παππάς μετά την επίμαχη δήλωσή του ότι υπήρξε προσυνεννόηση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά...

ΝΔ: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Για «ντιλάρισμα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κάνει λόγο σε δήλωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου της Νέ...

Φόρτωση άρθρων...