Παρασκευή
22 Αυγούστου 2025

Υπόμνημα Καραμανλή σε Προκαταρκτική: Επιθυμώ ποινική δίωξη για να αποδειχθεί η αθωότητά μου

Κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση των Τεμπών αρνείται ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στο υπόμνημα μίας σελίδας που κατέθεσε στην Προκαταρκτική Επιτροπή για τα Τέμπη. Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, στο υπόμνημά του αρνείται ότι έχει τελέσει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αλλά και κάθε άλλη αξιόποινη πράξη.

«Με το παρόν σημείωμα αρνούμαι ότι έχω τελέσει τη διερευνώμενη πράξη της παράβασης καθήκοντος, ή και οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη κατά το προαναφερόμενο διάστημα ή οποτεδήποτε αλλού», τονίζει ο πρώην υπουργός.

Ωστόσο, ο πρώην υπουργός ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη από την Ολομέλεια της Βουλής και να παραπεμφθεί η υπόθεσή του στο Δικαστικό Συμβούλιο και στη συνέχεια σε ανακριτή «προς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδειξης της αθωότητάς» του.

«Δηλώνω όμως ότι επιθυμώ προς πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδειξη της αθωότητάς μου την κίνηση ποινικής δίωξης από την Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να διενεργηθεί ανάκριση από ανακριτή που θα οριστεί από το Δικαστικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ 4 του Συντάγματος», γράφει o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Υπόμνημα Καραμανλή σε Προανακριτική: Επιθυμώ ποινική δίωξη για να αποδειχθεί η αθωότητά μου

Πότε αναμένεται το πόρισμα

Ο Κώστας Καραμανλής, με το υπόμνημά του, ζητά την επανάληψη του «μοντέλου Τριαντόπουλου» για την άμεση παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο, βήματα που βρίσκονται και στον σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα αναμένεται εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου και η τελική συζήτηση προς ψήφιση στην Ολομέλεια έως τις 20 Ιουλίου. Με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, η Προανακριτική Επιτροπή, με διαδικασίες εξπρές έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση τυχόν τέλεσης του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος από τον πρώην υπουργό.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...