Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Υπόθεση τηλεοπτικών αδειών: Πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε ο Καλογρίτσας

Πολιτική

Αύριο θα συνεχιστεί ενώπιον της ανακρίτριας Ευδοξίας Κιουπτσίδου – Στρατουδάκη, η απολογία του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016. Βασικός κατηγορούμενος στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Νίκος Παππάς, σε βάρος του οποίου η Βουλή είχε ασκήσει δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος κλήθηκε για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος, παρέμεινε σήμερα στο γραφείο της ανακρίτριας τέσσερις ώρες και θα επανέλθει αύριο το πρωί για να ολοκληρώσει την απολογία του.

Μάλιστα, φέρεται να κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο εμμένει στα όσα έχει καταγγείλει. «Επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», φέρεται να κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στην ανακρίτρια ο κ. Καλογρίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είχε φτάσει στη Βουλή μετά τη διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει, στις αρχές Ιουλίου 2020, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην αναφορά του, ο Χρήστος Καλογρίτσας απέδιδε στον Νίκο Παππά ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Οργή Άγκυρας για Σύνοδο Κορυφής: «Η σύνδεση του Κυπριακού με την πρόοδο στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ δε θα γίνει ποτέ αποδεκτή»

Την οργή της Άγκυρας προκάλεσαν τα αποτελέσματα της στρατηγικής συζήτησης για την Τουρκία στην ειδική Σύνοδο Κορυφής, καθώς συνδέεται εκ νέου ευθέως η ένταξή της με την πρόοδο στο ...

Φόρτωση άρθρων...