Πέμπτη
27 Ιανουαρίου 2022

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αύριο η εξειδίκευση από τον Θάνο Πλεύρη

Πολιτική

Αύριο, Πέμπτη, στις 10:30, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα εξειδικεύσει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η εξειδίκευση των μέτρων είχε προγραμματιστεί για σήμερα αλλά θα γίνει τελικά αύριο. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Θεοκλής Ζαούτης.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή για τα όσα ανακοίνωσε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών. 

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός:

Υποχρέωση εμβολιασμού: Στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 16 Ιανουαρίου  θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ μέσω της ΑΑΔΕ. Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται σε ειδικό ταμείο για την στήριξη της υγείας. 

«Η απόφασή μου -επαναλαμβάνω- σημαίνει προστασία και όχι τιμωρία. Και μετά τα όσα ισχύουν για τους υγειονομικούς έρχεται τώρα να συμπληρώσει την εκστρατεία πειθούς την οποία ακολουθούμε επί μήνες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Self test: Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα μοιραστεί από ένα self test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη έτσι ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού ενόψει των εορτών. «Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης για πρόταση μομφής: Δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση

«Είναι προφανές ότι δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση» ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο συνέντευξής του, τοποθετούμενος έτσι για τη στάση που θα κρατήσει το ΚΙΝΑ...

Μονόδρομος οι ριζικές αλλαγές στη διαχείριση κρίσεων - Το σχέδιο Μητσοτάκη

Την επόμενη μέρα μετά από τις ισχυρές αναταράξεις της μεγάλης κακοκαιρίας στο Λεκανοπέδιο Αττικής σχεδιάζει μεθοδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχοντας πλήρη εικόνα των αρρυθμιών και τω...