Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

ΑΕΚ: Πρωταθλήτρια ή... χαμένη

Η ΑΕΚ έχασε φέτος μια σειρά από βαθμούς με τρόπο… αυτοκτονικό.

Αθλητισμός

«Η μάχη χάθηκε, όχι όμως ο πόλεμος». Κλισέ, αλλά στη φετινή Super League 1 μπορεί να ισχύσει. Μένει να φανεί εάν θα επιβεβαιωθεί για την ΑΕΚ. Πλέον δεν είναι στο χέρι της, αλλά μπορεί ακόμη να ελπίζει, καθώς αν ο ΠΑΟΚ δεν νικήσει τον Αρη, τότε εκείνη θα στεφθεί πρωταθλήτρια γι’ αυτή τη σεζόν. Σε ένα απ’ τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων πολλών ετών.

Ενας αριθμός που θα στοιχειώνει τον Ματίας Αλμέιδα είναι το 22. Αυτοί οι 22 χαμένοι βαθμοί σε αγώνες που προηγήθηκε ή βρέθηκε κάποια στιγμή μπροστά στο σκορ. Η «Ενωση» φέτος βελτίωσε σε μεγάλο βαθμό το περσινό βασικό αρνητικό αγωνιστικό της γνώρισμα, την αναποτελεσματικότητα.

Ομως, παρουσίασε μεγάλη αδυναμία στο να κρατά τα αποτελέσματα. Η διαφορά της στον συγκεκριμένο τομέα απ’ τους ανταγωνιστές της είναι χαώδης: δώδεκα βαθμούς δεν υπερασπίστηκε ο Παναθηναϊκός, μόλις δύο και τρεις οι ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακός, αντίστοιχα. Φυσικά, εκεί υπεισέρχεται και το κομμάτι των πολλών τραυματισμών κι η συνθήκη που κλήθηκε να διαχειριστεί η ΑΕΚ -ειδικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό- αγωνιζόμενη χωρίς 6-8 παίκτες κατά μέσο όρο σε πολύ μεγάλο κομμάτι της σεζόν.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, έκανε ό,τι περνούσε απ’ το χέρι της για να χαθεί το πρωτάθλημα. Ωστόσο, με τις όποιες αδυναμίες της, είναι τόσο ποιοτική ομάδα που κατάφερε να είναι το φαβορί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είναι πολλές οι μάχες τις οποίες αν η «Ενωση» είχε καταφέρει να κερδίσει, τώρα θα πανηγύριζε ήδη το πρωτάθλημα.

Για την ακρίβεια, μία απ’ αυτές θα έπρεπε να νικήσει για να είναι τώρα πρώτη και να έχει σηκώσει την κούπα. Εκτός από το ματς με τον Ολυμπιακό πριν από μερικές ημέρες, απέναντι στον ΠΑΟΚ η «Ενωση» βρέθηκε τρεις φορές μία ανάσα απ’ τη νίκη (δύο φορές στην Τούμπα, μια στη Φιλαδέλφεια), όμως στο τέλος… έχυσε την καρδάρα με το γάλα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, οι δύο σημαιοφόροι της Ελλάδας, οδήγησαν την ολυμπιακή αποστολή της χώρας μας στον Σηκουάνα, στην τελετής έναρξης των Ολυμπιακών...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έρευνα για την εισβολή του κόσμου στο Μαρόκο – Αργεντινή

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού εξετάζουν τι οδήγησε σε εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα του τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ Αργεντινής και Μ...

Φόρτωση άρθρων...