Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Αναζητεί νίκη σε… ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός καλείται σήμερα απέναντι στην ΑΕΚ να πάρει την πρώτη του φετινή νίκη σε ντέρμπι και να αγγίξει πλέον την πρώτη εξάδα

Αθλητισμός

Αν ένα πράγμα είχε να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από την εποχή Μπόλονι ήταν η εικόνα του στα ντέρμπι. Και μερικά από τα αποτελέσματα σε αυτά. Κέρδισε μεγάλα ματς, έστω κι αν δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Είχε βρει τον τρόπο με μια προσέγγιση περισσότερο αμυντική να βάζει δύσκολα στους αντιπάλους του. Και με αυτό πορεύτηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι τη στιγμή δηλαδή που τον… πήρε η κάτω βόλτα.

Αν κάτι θέλει να πετάξει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ο φετινός Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς είναι τα έως τώρα αποτελέσματά του στα ντέρμπι του «Big 4».

Μηδέν νίκες σε πέντε παιχνίδια μέχρι τώρα. Δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό, δύο ήττες από τον ΠΑΟΚ, μία ήττα από την ΑΕΚ. Μένει, για το φινάλε της κανονικής περιόδου, ένα ακόμα. Το αποψινό με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Ντέρμπι που για τον Παναθηναϊκό δεν είναι μόνο θέμα γοήτρου. Για την ακρίβεια; Είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα ένα ντέρμπι που πιθανόν να κρίνει αν θα δώσει κι άλλα τέτοια μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν θα βρίσκεται δηλαδή στα πλέι-οφ προκειμένου να αντιμετωπίσει ξανά τους υπόλοιπους «μεγάλους» και να διεκδικήσει ευρωπαϊκή έξοδο.

Οι «πράσινοι» πριν από λίγες μέρες είχαν στο σχέδιό τους πως το ματς με την ΑΕΚ πιθανότατα θα κρίνει όχι την είσοδό τους στα πλέι-οφ, αλλά την κατάληψη της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια.

Η ήττα από τον Παναιτωλικό, ωστόσο, εκμηδένισε τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για κάτι τέτοιο. Και τον επανέφερε σε συνθήκες αφόρητης πίεσης εν όψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών και με πολλές ομάδες να βρίσκονται στη διεκδίκηση μιας θέσης στην εξάδα.

Χωρίς νίκη για τέσσερα σερί ματς

Καλείται να σπάσει και μια ακόμα άσχημη παράδοση που έχει δημιουργηθεί απέναντι στην ΑΕΚ την τελευταία διετία. Οι Πράσινοι κέρδισαν την Ένωση πέρσι στο Ολυμπιακό Στάδιο με 2-1 στην κανονική διάρκεια, αλλά ακολούθησαν τέσσερα παιχνίδια που δεν έχουν καταφέρει να πάρουν και πάλι το «τρίποντο».

Έχοντας δύο ήττες και δύο ισοπαλίες. Επιπλέον, αυτή η νίκη του Παναθηναϊκού την περσινή σεζόν στο ΟΑΚΑ είναι και η μοναδική που έχουν απέναντι στην ΑΕΚ στα τελευταία οκτώ μεταξύ τους παιχνίδια. Με την ΑΕΚ να μετράει τέσσερις νίκες στο ίδιο διάστημα και τρία παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός: Έρχεται πρόγραμμα «φωτιά» με ημιτελικό Conference και τρία ελληνικά ντέρμπι σε 240 ώρες

Ο Ολυμπιακός από τις 22:00 της 9ης Μαΐου μέχρι την ίδια ώρα της 19ης του μηνός θα αντιμετωπίσει Αστον Βίλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό - Κατά μέσο όρο θα παίζει ένα ματς-φωτιά κάθε 2,5...

Φόρτωση άρθρων...