Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Άνοδος «χρυσάφι» για την Νότιγχαμ: 264 εκατ. λίρες στα ταμεία της ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη

Άνοδος στην Premier League για την Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος θα βάλει στα ταμεία της ομάδας του το αστρονομικό ποσό των 264 εκατομμυρίων λιρών

Η Νότιγχαμ θα εισπράξει σταδιακά από 135 εκατ. έως και 265 εκατ. λίρες, αν υπολογιστούν τα πριμ ανόδου, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, διαφημίσεις, εισιτήρια διαρκείας, φιλικά παιχνίδια, έσοδα απο πωλήσεις φανελών και άλλων αναμνηστικών ειδών.

Η εταιρεία Deloitte, παρά τις επισημάνσεις και τις προϋποθέσεις που θέτει για τα συνολικά έσοδα που θα έχει η Νότιγχαμ, υπολογίζει ότι τα χρηματικά ποσά που θα εισπράξει η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη προσεγγίζουν τα 230 εκατ. λίρες.

Η επιστροφή της Νότιγχαμ στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας γίνεται μετά από 23 χρόνια.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1865 απο μια ομάδα παικτών που συναντήθηκε στο Clinton Arms στην οδό Shakespeare του Nottingham. Στην ίδια συνάντηση συμφωνήθηκε ότι ο σύλλογος θα είχε το χρώμα «Κόκκινο Garibaldi» (προς τιμήν του ονόματος του αρχηγού των μαχητών της ελευθερίας των Ιταλών «Redshirts»). Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Φόρεστ παίχτηκε εναντίον της Νοτς Κάουντι στις 22 Μαρτίου 1866.

Επισημαίνεται ότι την Νότιγχαμ Φόρεστ, ο Β. Μαρινάκης, την αγόρασε το 2017 καταβάλλοντας 30 εκατ. λίρες ή κατά 50 εκατ. λίρες κατά άλλους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...