Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Αποβολή των ρωσικών ομάδων από Euroleague και Eurocup (video)

Εκτός των πολιτικών και οικονομικών κυρώσεων, η Ρωσία υφίσταται συνέπειες και στο αθλητικό επίπεδο

Αθλητισμός

Την αποβολή των ρωσικών ομάδων από την Euroleague και το Eurocup αποφάσισε η διοργανώτρια αρχή.

Οι αγώνες της ΤΣΣΚΑ, της Ζενίτ, της Ούνικς, της Λοκομοτίβ Κουμπάν και της Κράσνονταρ αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας, ενώ αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, θα υπάρξει οριστική αποβολή των ρωσικών ομάδων και τα αποτελέσματα τους, δε θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση της τελικής κατάταξης.

Σε ουδέτερη έδρα, χωρίς φιλάθλους και με το όνομα «Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας» θα αγωνίζεται η ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας, όπως αποφάσισε η FIFA. Επιπλέον, απαγορεύεται η ανάρτηση της ρωσικής σημαίας και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Οι κυρώσεις της FIFA δεν ικανοποίησαν ορισμένες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, που παραμένουν αρνητικές στο ενδεχόμενο να αγωνιστούν κόντρα στην Ρωσία, με την παγκόσμια ομοσπονδία να δέχεται πιέσεις να αποβάλει τους Ρώσους από το Μουντιάλ.

Ενδεχόμενο επιβολής σοβαρών κυρώσεων φαίνεται πως αντιμετωπίζουν και οι ρωσικοί σύλλογοι. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, η UEFA προτίθεται να αποβάλει την Σπαρτάκ Μόσχας από το Europa League.

Την απαγόρευση συμμετοχής Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα, εισηγήθηκε προς όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θρυλική υποδοχή του Ολυμπιακού μετά την ιστορική νίκη επί της Άστον Βίλα (βίντεο)

Εκατοντάδες οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να υποδεχτούν τους παίκτες του Ολυμπιακού μετά τη ...

Φόρτωση άρθρων...