Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Αταλάντα – Λεβερκούζεν 3-0: Χατ-τρικ ο απίστευτος Λούκμαν, κούπα για τους Μπεργκαμάσκι

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αντεμόλα Λούκμαν, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, η Αταλάντα επιβλήθηκε 3-0 της Λεβερκούζεν στον τελικό του Δουβλίνου και κατέκτησε το Europa League.

Αθλητισμός

Η Αταλάντα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι έσπασε το αήττητο των 51 αγώνων της Λεβερκούζεν! Επιβλήθηκε 3-0 στον τελικό του Δουβλίνου και κατέκτησε το Europa League. Ο Αντεμόλα Λούκμαν πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε την ομάδα του στον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της.

Μαζί με τον σύλλογο του Μπέργκαμο, πανηγυρίζει και η Ρόμα, αφού υπό προϋποθέσεις κερδίζει ένα εισιτήριο για το Champions League της επόμενης σεζόν.

Υπενθυμίζεται ότι η ρωμαϊκή ομάδα είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά του Europa League από τη… Λεβερκούζεν.

Επρεπε να περάσουν 25 χρόνια για να κατακτήσει ιταλικό κλαμπ τη διοργάνωση. Από την Πάρμα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι. Οταν ακόμη ονομαζόταν Κύπελλο UEFA.

Η Αταλάντα, πέραν των πρωταθλημάτων στη Serie B, είχε πανηγυρίσει μόλις ένα μεγάλο τρόπαιο: το Coppa Italia της σεζόν 1962-63.

Ο Λούκμαν, από την πλευρά του, έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ σε μονό τελικό στη διοργάνωση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος ο Κέντρικ Ναν - Είχε καταλήξει στο τμήμα μετά από φραστικό επεισόδιο με τη σύζυγό του

Το ζευγάρι κατέληξε στο Αστυνομικό Τμήμα Βριλησσίων και η διαδικασία να γίνει δικογραφία σε βάρος κινήθηκε αυτεπάγγελτα - Ο Αμερικανός σταρ του Παναθηναϊκού αφέθηκε ελεύθερος μετά ...

Φόρτωση άρθρων...