Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Champions League: Τσέλσι για την αντεπίθεση, Μπενφίκα για το πρώτο βήμα

Με το δεύτερο «πιάτο» συνεχίζεται απόψε η φάση των «16» στο Champions League

Αθλητισμός

Η δράση, μετά τα χθεσινά παιχνίδια, μεταφέρεται σε Βέλγιο και Γερμανία. Στο Μπριζ, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται την Μπενφίκα και θέλει να συνεχίσει τις εκπλήξεις και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Μάλιστα, οι Πορτογάλοι έχουν γίνει... μάρτυρες στα καλύτερα και στα χειρότερα της Μπριζ αυτή τη σεζόν, οπότε αίνιγμα αποτελεί ποια «εκδοχή» των Βέλγων θα εμφανιστεί στο «Γιάν Μπρεϊντέλ Στάντιον»: Θα είναι η... αχαλίνωτη και ανθεκτική ομάδα που πανηγύρισε θρίαμβο 4-0 στην Πορτογαλία επί της Πόρτο την 2η αγωνιστική ή το αδύναμο σύνολο που ηττήθηκε από το ίδιο σκορ από τους «δράκους» μπροστά στους φίλους του;

Ο Σκοτ Πάρκερ, ο οποίος διαδέχθηκε στην τεχνική ηγεσία τον Καρλ Χέφκενς στην αρχή του τρέχοντος έτους, περιέγραψε τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν ως προπονητή της Μπριζ: «Πώς είμαι ως προπονητής; Η νοοτροπία «χωρίς ιδρώτα δεν υπάρχει δόξα» τονίζει ακριβώς αυτό. Είμαι. Αν κάποιος γίνει προπονητής στα μισά της σεζόν, πρέπει να μπορεί να δει γρήγορα τι θέλει να αλλάξει. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να πετύχουμε με αυτήν την ομάδα».

Η Τσέλσι αναζητά... φάρμακο στην Ευρώπη

Στη Βεστφαλία, δε, Ντόρτμουντ και Τσέλσι συγκροτούν ένα αμφίρροπο ζευγάρι. Πολλά μπορούν να αλλάξουν για μια ομάδα μεταξύ του τέλους της φάσης των ομίλων και της έναρξης της φάσης των νοκ άουτ και μάλλον κανένα μέρος δεν είναι καλύτερο παράδειγμα από το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Όταν οι παίκτες του Γκρέιαμ Πότερ επιβλήθηκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής, ήταν η έβδομη νίκη τους σε δέκα αγώνες, με μία μόνο ήττα σε αυτό το σερί. Ωστόσο, στα επόμενα επτά παιχνίδια τους πανηγύρισαν μόνο μία νίκη και γνώρισαν πέντε ήττες, συμπεριλαμβανομένων δύο αποκλεισμών, με αποτέλεσμα να «πέσουν» στη μέση της βαθμολογίας.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να παραμείνουμε ενωμένοι, γιατί σαφώς υποφέρουμε ως ποδοσφαιρικός σύλλογος και δεν είναι καθόλου ωραίο» είπε ο Πότερ μετά την ήττα με 4-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στο Κύπελλο Αγγλίας και συμπλήρωσε: «Αλλά εκεί βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή».
 
Η Τσέλσι «απάντησε» με έντονη δραστηριότητα στη μεταγραφική περίοδο, συμπεριλαμβανομένων των εντυπωσιακών αποκτήσεων των Ζοάο Φέλιξ, Έντσο Φερνάντες και Μιχάιλο Μούντικ, ελπίζοντας ότι το «νέο αίμα» μπορεί να... πυροδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα με στόχο να φτάσει η ομάδα για τρίτη φορά στην ευρωπαϊκή κορυφή και πρώτη μετά το 2021.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...