Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Conference League: Άρης - Γκόμελ 5-1 - Μαγική βραδιά στο «Βικελίδης»

Αθλητισμός
Tags: Άρης

Με τους Καμάτσο, Γκρέι (2) να σκοράρουν στο ντεμπούτο τους, και τους Ιτούρμπε και Πάλμα να «ζωγραφίζουν» ο Άρης σκόρπισε με 5-1 την Γκόμελ έκανε ιδανική αρχή στη σεζόν, και τσέκαρε από τώρα το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Coference League.

Ο Άρης μπήκε με φουλ επιθετικές στον αγώνα, ο οποίος είχε εξαιρετικό ρυθμό από το ξεκίνημα. Σταδιακά άρχισε να κερδίζει μέτρα και η Γκόμελ, η οποία μάλιστα έφτασε και στο γκολ με τη βοήθεια της τύχης. Συγκεκριμένα, στο 11', ύστερα από εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά, ο Άφι έπιασε την κεφαλιά από την «καρδιά» της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Φαμπιάνο, να αλλάζει τροχιά (μπερδεύοντας τον Κουέστα) και να καταλήγει στα δίχτυα.

Παρόλα αυτά, το σύνολο του Χερμάν Μπούργος αντέδρασε άψογα, προσπαθώντας να βρει την άμεση απάντηση. Στο 13' ο Γκρέι προειδοποίησε με ανεπιτυχές γυριστό από τη γωνία της μικρής περιοχής, για να έρθει στο 14' ο Πάλμα να πραγματοποιήσει ωραία «μπούκα» στην αντίπαλη περιοχή, κερδίζοντας το πέναλτι. Μια τουλάχιστον αυστηρή απόφαση, είναι η αλήθεια, καθώς ο άσος από την Ονδούρα δέχτηκε μεν ένα... ψιλοσπρώξιμο, αλλά και ο ίδιος έπεσε αρκετά εύκολα και εντυπωσιακά. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε στο 16' ο Γκρέι, ο οποίος με δυνατή εκτέλεση έστειλε την μπάλα (οριζόντιο) δοκάρι και μέσα.

Έκτοτε, οι γηπεδούχοι άρχισαν να δημιουργούν τη μία φάση μετά την άλλη, κυκλοφορώντας γρήγορα την μπάλα και επιβάλλοντας τον ρυθμό τους. Στο 27' ο Καμάτσο έχασε μεγάλη ευκαιρία καθυστερώντας να εκτελέσει από διαγώνια θέση ενώπιον του Σαντόφσκι. Στην εξέλιξη της φάσης οι «κίτρινοι» κέρδισαν φάουλ περιμετρικά της περιοχής. Την ευθύνη ανέλαβε στο 28' ο Ιτούρμπε, ο οποίος ολοκλήρωσε την ανατροπή με την... τέλεια εκτέλεση: Η μπάλα έφυγε με δύναμη και πήγε προς τις... αράχνες, χτυπώντας στο οριζόντιο δοκάρι, για να προσγειωθεί μέσα στην εστία!

Οι δύο ομάδες πήγαν για cooling break και με την επιστροφή τους ο Άρης σημείωσε και τρίτο γκολ! Στο 31', λοιπόν, μετά από εξαιρετική κυκλοφορία ο Πάλμα πέρασε κάθετα στον Καμάτσο, ο οποίος αυτή τη φορά πλάσαρε εύστοχα για το 3-1, με το «Κλ. Βικελίδης» να παίρνει... φωτιά!

Η Γκόμελ εμφανίστηκε ανεβασμένη στις αρχές του δεύτερου μέρους. Παρόλα αυτά, δεν μπόρεσε να το μετουσιώσει σε κάποια σημαντική στιγμή. Από την άλλη, ο Άρης συνέχισε να επιχειρεί, έχοντας ως κύριο εκφραστή των προσπαθειών του τον Πάλμα. Μάλιστα, ο άσος από την Ονδούρα ήταν εκείνος που έγραψε και το 4-1 με απίστευτη απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 61'!

Στο επόμενο τέταρτο δεν είχαμε κάτι το αξιοσημείωτο, με τον ρυθμό να πέφτει μεν, αλλά να φαίνεται ότι μπορεί να μπει ακόμα ένα γκολ. Και μπήκε! Στο 79' Πάλμα πίεσε ψηλά, εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Σαντόφσκι, κλέβοντας και πασάροντας στον Γκρέι που δεν είχε κανένα πρόβλημα να σκοράρει προ κενής εστίας.

Στα τελευταία λεπτά πέρασε στο ματς και ο νεαρός Χατζηιωάννου. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 85'. Όμως, δεν τα κατάφερε, με το 5-1 να μένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1 (κ.δ.), 3-4 (πεν.): Πρόκριση της «βασίλισσας» με ήρωα τον Λούνιν (video)

Με ήρωα τον Λούνιν που την κράτησε όρθια στο σφυροκόπημα της Σίτι και έπιασε δύο πέναλτι στη ρουλέτα, η Ρεάλ άφησε εκτός τους περσινούς πρωταθλητές Ευρώπης (1-1 κ.δ., 3-4 πεν.) και...

Φόρτωση άρθρων...