Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Έξαλλοι πανηγυρισμοί στη Μαδρίτη για την κατάκτηση του τροπαίου (vid)

Η επιτυχία της Ρεάλ γιορτάστηκε από τους οπαδούς της, με έξαλλους πανηγυρισμούς σε Παρίσι και Μαδρίτη αλλά και δάκρυα χαράς και συγκίνησης. Από την άλλη, στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ επικράτησε απογοήτευση ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα επεισόδια

Αθλητισμός

Με πέντε κατακτήσεις στους τελευταίους εννιά τελικούς του Champions League.  οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης μόνο ασυνήθιστοι δεν είναι στους πανηγυρισμούς.

Παρόλα αυτά, κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά. Για αυτό χιλιάδες Μαδριλένοι κατέκλυσαν την πλατεία με το σιντριβάνι Θιβέλες, το τοπόσημο των εορτασμών για τους μερένχες και πανηγύρισαν μέχρι πρωίας άλλη μία επιτυχία της ομάδας τους. Έστω και αν αρκετοί, έκλαψαν από τη χαρά τους.

«Ήταν τόσο συναισθηματικό. Έκλαψα και ούρλιαξα, γιατί είμαι οπαδός της Ρεάλ μέχρι το κόκκαλο. Το αίμα μου είναι κόκκινο, όχι άσπρο», δήλωσε ένας οπαδός των Γκαλάκτικος.

Ο διεθνής τύπος προσέγγισε με ξεχωριστή οπτική την επιτυχία της Ρεάλ. Η ισπανική «Μάρκα» με έναν πρωτότυπο τίτλο έδωσε στο τρόπαιο το όνομα του Τίμπο Κουρτουά.

Η συμπατριώτισσα (αν και εκ Καταλονίας) «Ελ Μούντο Ντεπορτίβο» δεν είχε την ίδια φαντασία, αλλά και το δικό της πρωτοσέλιδο ήταν αφιερωμένο στον γκολκίπερ της Βασίλισσας.

Τοπικιστική ήταν και η προσέγγιση της ιταλικής «Γκαζέτα». Αντί για τον Κουρτουά, στο επίκεντρο τέθηκε ο Ιταλός προπονητής, Κάρλο Αντσελότι, με την εφημερίδα να του αποδίδει τον τίτλο ο Μέγας.

Η πορτογαλική «Α Μπόλα» είχε πιο καλλιτεχνική έμπνευση και κυκλοφόρησε με τίτλο Σουρ-Ρεάλ, αφιερωμένο στην επιτυχία των μερένχες.

Για τους οπαδούς της Λίβερπουλ, το κλίμα ήταν αντιστρόφως ανάλογο. Απογοήτευση, κατήφεια, στεναχώρια.

«Νομίζαμε ότι θα πηγαίναμε καλά, αλλά απογοητευτήκαμε. Δεν το πήραμε, δεν βάλαμε γκολ», είπε οπαδός των Reds.

Με τους περισσότερους περιορισμούς στην Ευρώπη να έχουν υποχωρήσει εξαιτίας της πανδημίας, το ενδιαφέρον των οπαδών για ένα εισιτήριο για τον τελικό ήταν τεράστιο. Ένας φίλαθλος, όπως επέδειξε σε βίντεο στο Τικ Τοκ, πλήρωσε 32.740 ευρώ για τέσσερις θέσεις στο Σταντ Ντε Φρανς.

Οι Άγγλοι εκδρομείς στο Παρίσι δεν είχαν τόσα χρήματα και υιοθέτησαν πιο… αγγλικές μεθόδους για να μπουν στο γήπεδο: με ντου λίγο πριν την έναρξη. Η γαλλική αστυνομία τους απώθησε με χρήση δακρυγόνων, με τις συμπλοκές να μην σταματούν εκεί.

Μετά τη λήξη, οι οπαδοί της Λίβερπουλ, απογοητευμένοι από την ήττα, συγκρούστηκαν ξανά με τους Γάλλους αστυνομικούς.

«Άκουσα μερικά πράγματα για τα επεισόδια που δεν ήταν καλά, δεν ήταν όμορφα. Προφανώς, ήταν πολύ άσχημα εκεί έξω, αλλά δεν ξέρω περισσότερα για αυτό», δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα στη Μαδρίτη, παρά το πανηγυρικό κλίμα, οπαδοί της Ρεάλ ζήλεψαν τους Άγγλους συναδέρφους τους και προκάλεσαν μικροπροβλήματα. Δυσάρεστες παρενθέσεις, σε μία πανέμορφη βραδιά για τη Βασίλισσα της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...