Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Έξι δισεκατομμύρια για μια ομάδα - Η πιο ακριβή αγορά στην ιστορία

Ποσό ρεκόρ που δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ποτέ… Οι Washington Commanders του NFL πωλούνται έναντι του ποσού των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων

Αθλητισμός

Η μεγαλύτερη, για την ακρίβεια η πιο ακριβή, αγοραπωλησία ομάδας στην παγκόσμια ιστορία είναι γεγονός. Το κόστος της ξεπερνά τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια και αφορά την μεταβίβαση των μετοχών της ομάδας του NFL, των Washington Commanders. 

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, ένα γκρουπ επιχειρηματιών με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη των Φιλαδέφλεια 76ερς, Τζος Χάρις, με άλλους μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Μάτζικ Τζόνσον συμφώνησαν με τους ιδιοκτήτες των Commanders για την αγορά των μετοχών τους έναντι ενός συνολικού ποσού, 6,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το γκρουπ των επιχειρηματιών ήρθε σε συμφωνία με τους Ντάνιελ και Τάνια Σνάιντερ που είχαν στην κατοχή τους τις μετοχές της ομάδας, τις οποίες είχαν αγοράσει μαζί με το ιδιόκτητο γήπεδο έναντι το 1999 έναντι του ποσού των 800.000 δολαρίων. 

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για μια ομάδα η οποία δεν έχει κατακτήσει κάποιο τίτλο στα χρόνια της ιδιοκτησίας τους από τους Σνάιντερ, με μεγαλύτερες διακρίσεις τέσσερις φορές τη συμμετοχή τους στα πλέι-οφ και την πρόκριση στο β’ γύρο μόνο μια φορά.

Ο Τζος Χάρις θα έχει το30% των μετοχών, ενώ ο Μάτζικ Τζόνσον θα έχει το 4%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...