Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Εθνική Ελλάδας: Τέσσερα «δεκάρια» με Φορτούνη, Μπακασέτα, Μάνταλο και το «νέο» Κωνσταντέλια

Ο «Ντέλιας» παίρνει το βάπτισμα πυρός στην Εθνική με την πρώτη του αποστολή ενώ ένας... παλιός, ο Κώστας Φορτούνης επανέρχεται στις τάξεις της για να πλαισιώσει την τριάδα με Μπακασέτα και Μάνταλο

Αθλητισμός

Αυτή η φορά στην Εθνική θα είναι κάπως αλλιώς τα πράγματα σε επίπεδο προσώπων. Στην πόλη Φάρο της Πορτογαλίας, όπου είχε παίξει το παιχνίδι με τη Ρωσία στο ιστορικό EURO 2004, η Ελλάδα επιστρέφει για να αντιμετωπίσει στην ομάδα του Γιβραλτάρ στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του EURO 2024.

Μέσα στους εκλεκτούς του Γκουστάβο Πογιέτ είναι και το νέο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιάννης Κωνσταντέλιας, σε μία θέση που πολύ δύσκολα βγάζουμε παίκτες ως χώρα τα τελευταία χρόνια. Ο «Ντέλιας» κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική μας ομάδα για τα δύο αυτά παιχνίδια: για τον εναρκτήριο αγώνα της Εθνικής στα προκριματικά του EURO 2024 με το Γιβραλτάρ στο Φάρο (24/3), καθώς και την πρεμιέρα της στην OPAP Arena για το φιλικό με τη Λιθουανία (27/3).

Φυσικά έχει το ενδιαφέρον το εάν θα πάρει χρόνο συμμετοχής ή όχι. Στην αποστολή βέβαια δεν είναι ο μόνος μεσοεπιθετικός με ικανότητα να παίξει πίσω από τον φορ. Τον ρόλο αυτό κυρίως στην Εθνική τον έχει ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας αλλά σε επίπεδο προσώπων υπάρχουν και οι επίσης... παλιοί Φορτούνης και Μάνταλος.

Την ίδια στιγμή που ένα νέο πρόσωπο μπήκε στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ένας παλιός γνώριμος γυρίζει. Το άλλοτε βασικό δεκάρι της Εθνικής, ο Κώστας Φορτούνης. Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι του Φορτούνη με την Ελλάδα, εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, ήταν το 2021. Το εντός έδρας 1-1 με τη Γεωργία, τότε για τα προκριματικά του Μουντιάλ με προπονητή τον Φαν'τ Σχιπ.

Υπάρχει λοιπόν από μία το νέο και μεγάλο ταλέντο και από την άλλη οι τρεις παλιοί. Τέσσερις παίκτες που μπορούν να κάνουν τη θέση πίσω από τον φορ ή ακόμα και να λειτουργήσουν ως περιφερειακοί επιθετικοί.

Ο Τάσος Μπακασέτας έχει γεννηθεί στην Κόρινθο και κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών από τον Μίκαελ Σκίμπε για τους φιλικούς αγώνες με την Αυστραλία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Έχει 53 διεθνή ματς με 10 γκολ.

Ο Φορτούνης από την άλλη είναι γεννημένος στα Τρίκαλα και κλήθηκε πρώτη φορά στην Εθνική από τον Φερνάντο Σάντος κάνοντας ντεμπούτο πριν καν γίνει 20 ετών το 2012 σε φιλικό με το Βέλγιο. Έχει 9 γκολ σε 54 διεθνείς συμμετοχές.

Ως προς τον Πέτρο Μάνταλο έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή και κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ανδρών από τον Κλαούντιο Ρανιέρι ανήμερα των γενεθλίων του, τον Αύγουστο του 2014. Έχει 50 ματς στην Ελλάδα με 6 γκολ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...