Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Εθνική Μπάσκετ: Οι παρόντες γράφουν την ιστορία

Η μαγική λέξη που ονομάζεται «αυτοθυσία», ή αλλιώς, «άμυνα», είναι το σήμα κατατεθέν της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, που θέλει να κάνει βήματα μπροστά

Αθλητισμός

«Όπως είπαμε στην πρώτη συνάντηση, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι είναι εδώ οικειοθελώς. Έχουν θυσιάσει πράγματα. Δεν είναι εδώ διότι τους κάναμε κάποια χάρη, το αξίζουν. Απ’ την προσπάθεια που κατέβαλαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είναι σημαντικό πως αυτή τη στιγμή, προφανώς, μπορώ να σας εκφράσω μετά απ’ την πρώτη εβδομάδα που ήμαστε στο γήπεδο ότι υπάρχει φοβερή θέληση», ήταν μερικά απ’ τα λόγια του Δημήτρη Ιτούδη.

Η Εθνική έχει ξεκινήσει τη δουλειά εν όψει του Παγκοσμίου. Μπορεί να γίνεται κουβέντα απ’ τον κόσμο για το πώς η ομάδα θα καλύψει τα κενά των ΣλούκαΚαλάθη ή κυρίως του Γιάννη Αντετοκούνμπο αν δεν αγωνιστεί, αλλά την ιστορία θα τη γράψουν οι παρόντες.

Η αλήθεια είναι ότι η media day της Εθνικής είχε πολλά χαμόγελα, αλλά και χαμηλά την μπάλα. Η Ελλάδα δεν είναι απ’ τα φαβορί, είναι υποχρεωμένη στο Παγκόσμιο να πάει ψηλά, αλλά θα το πάει παιχνίδι με το παιχνίδι. Αυτός είναι ο στόχος. Προφανώς κι ο Δημήτρης Ιτούδης κι οι συνεργάτες του έχουν σκεφτεί το εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο σταρ των Μπακς.

Επειδή, όπως και να το κάνουμε, η παρουσία του είναι κομβική στην ομάδα, αλλά υπάρχουν πολλά παλικάρια που μπορούν να σηκώσουν ψηλά την Ελλάδα. ΠαπανικολάουΠαπαπέτρουΠαπαγιάννης είναι μερικά απ’ τα έμπειρα παιδιά που ξέρουν καλά τι πρέπει να γίνει. Προτού ξεκινήσει η Εθνική το ραντεβού στο Παγκόσμιο, υπάρχει ανυπομονησία για το ραντεβού της Παρασκευής με τη Σλοβενία διότι σε αυτό το παιχνίδι θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης. Ο μύθος. Θα είναι μία βραδιά αφιερωμένη στον άνθρωπο που εκτόξευσε το ελληνικό μπάσκετ μαζί με τους συνοδοιπόρους του.

Χωρίς Παπαπέτρου και Χατζηδάκη η Εθνική στη Σλοβενία-Εκτός Γιάννης και Κώστας Αντετοκούνμπο

Με 14 παίκτες αναχωρεί η Εθνική Ανδρών (1/8, 17.15) για τη Λιουμπλιάνα όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (2/8, 21.30) τη Σλοβενία στον πρώτο από τους προγραμματισμένους αγώνες προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Στην Αθήνα θα μείνουν, μαζί με μέλη του προπονητικού και ιατρικού επιτελείου, ο Ιωάννης Παπαπέτρου ο οποίος εντάχθηκε στο πρόγραμμα της ομάδας τη Δευτέρα αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμος για αγώνα, ο Μανώλης Χατζηδάκης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία του, κάτι που ισχύει και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή που αναχώρησε από το ΟΑΚΑ μετά την ολοκλήρωση της σημερινής προπόνησης, είναι οι Κώστας Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιώργος Τσαλμπούρης, Βασίλης Τολιόπουλος και Τόμας Ουόκαπ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...