Ο Charles Leclerc κατέκτησε την 1η pole position της σαιζόν αλλά και της νέας εποχής στη Formula 1 πίσω από το cockpit της Ferrari. Οι κόκκινοι του Maranello έδειξαν ότι δούλεψαν πολύ σοβαρά γι’αυτή τη νέα εποχή, σκορπίζοντας χαρά στους εκατομμύρια tifosi που περιμένουν χρόνια την επιστροφή στην κορυφή.

Την πρώτη σειρά της εκκίνησης κατακτώντας τη 2η θέση συμπληρώνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen με Red Bull. Ο Ολλανδός που έδειχνε ότι έχει το γρηγορότερο μονοθέσιο δεν κατάφερε να πάρει την pole position αλλά απέδειξε ότι η Red Bull κατέχει την ταχύτητα για κάτι καλό.

Τρίτο ήταν το 2ο μονοθέσιο της Ferrari με τον Carlos Sainz που κατάφερε τη στιγμή που έπρεπε να μαζέψει τη μεγάλη διαφορά που τον χώριζε καθόλη τη διάρκεια των δοκιμών από τον ομόσταυλο του Charles Leclerc. Δίπλα του στη 2η σειρά της εκκίνησης θα έχει τον έτερο καππαδόκη της Red Bull, Sergio Perez που με τη σειρά του μείωσε την απόσταση που τον χώριζε από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Lewis Hamilton με Mercedes, Valteri Bottas με Alfa Romeo, Kevin Magnussen με Haas, Fernando Alonso με Alpine, George Russel με τη 2η Mercedes και Pierre Gasly με Alpha Tauri.