Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Φάσεις και γκολ: Τι έγινε χθες στο ντέρμπι Δικεφάλων, 5 ο Ολυμπιακός (videos)

Ο ΠΑΟΚ δεν λύγισε στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός των πέντε αστέρων!

Αθλητισμός
Tags: Super League

Ο ΠΑΟΚ δεν λύγισε στο ΟΑΚΑ από την κόκκινη του Τσιγγάρα (19') και το γκολ του Γκαρσία (28'), απάντησε με το φάουλ του Κούρτιτς (36') και έμεινε για 11ο παιχνίδι αήττητος (1-1) κόντρα στην ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» -στο ντεμπούτο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ως υπηρεσιακός προπονητής- αξιοποίησαν την κόκκινη κάρτα στον Τσιγγάρα μόλις στο 19' ανοίγοντας το σκορ με τον Γκαρσία στο 28'. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς απάντησαν άμεσα με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς στο 36', αντέχοντας και στην πίεση (χωρίς ορθολογική ανάπτυξη όμως) που δέχτηκαν στο δεύτερο μέρος από τους γηπεδούχους.

Έτσι, ο 2ος ΠΑΟΚ διατήρησε το +7 από την 3η ΑΕΚ, βλέποντας βέβαια τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να έχει φτάσει στους 15 πόντους. Ταυτόχρονα, παρέμεινε για 11ο παιχνίδι αήττητος -ανεξαρτήτως διοργάνωσης- απέναντι στην «Ένωση» αλλά και για επτά ματς πρωταθλήματος (ρεκόρ στους μεταξύ τους αγώνες). Πανό κατά πάντων από την Original και έντονες αποδοκιμασίες μετά τη λήξη από τον κόσμο των «κιτρινόμαυρων».

 

Από την άλλη, ο Αστέρας παγίδευσε τον Ολυμπιακό για 52 λεπτά, είδε στο πρώτο μέρος να μην του δίνεται πέναλτι, αλλά μετά κατέρρευσε αφού σε ένα εκρηκτικό τέταρτο οι «ερυθρόλευκοι» καθάρισαν το ματς (5-1).

Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σκούρα για 52 λεπτά, αλλά βρήκαν τέσσερα γκολ σε ένα τέταρτο και καθάρισαν το ματς, παίρνοντας μία εμφατική νίκη (5-1) στον δρόμο για το 47ο πρωτάθλημα.

Δεν δόθηκε πέναλτι στο 17ο λεπτό υπέρ του Αρκάδων σε σπρώξιμο του Βατσλίκ πάνω στον Μπενίτο, με την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς να… χάνει το μυαλό της στο δεύτερο μέρος από τις διαμαρτυρίες για δεύτερο πέναλτι και να πληρώνει τις αδράνειες στην άμυνά της. Αδράνειες τις οποίες εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Ολυμπιακός που είχε για πρωταγωνιστή τον Βαλμπουενά, ο οποίος σε ένα ακόμη ματς μπήκε αλλαγή και το… ξεκλείδωσε.

Δύο τέρματα ο Μασούρας, από ένα οι ΠαπασταθόπουλοςΜπουχαλάκηςΡοντρίγκες για τους Πειραιώτες, το γκολ της τιμής από τον Καρμόνα για τους Αρκάδες.

Στους 65 βαθμούς έφτασε ο Ολυμπιακός (που παίζει με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για φινάλε), παρέμεινε στους 35 ο Αστέρας που την τελευταία αγωνιστική ψάχνει νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ για να κλειδώσει τα playoffs ή απώλειες βαθμών των ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...