Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Για πρώτη φορά crash test με μετωπική σύγκρουση 2 ηλεκτρικών αυτοκινήτων -Τι συνέβη; (video)

Η Mercedes άντλησε σημαντικά δεδομένα για την ασφάλεια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων διεξάγοντας ένα μετωπικό crash test του μεγαλύτερου με το μικρότερο SUV της.

Αυτοκίνητο

Δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι εντελώς διαφορετικά σε σχέση με τα θερμικά -δεν έχουν τον ογκώδη κινητήρα εσωτερικής καύσης στο ρύγχος, το δάπεδό τους φιλοξενεί τη μπαταρία κ.λπ.- έχουν αντίστοιχα και ριζικά διαφορετική συμπεριφορά στη διάρκεια μιας σύγκρουσης.

To crash test διεξήχθη στο κέντρο δοκιμών πρόσκρουσης της Mercedes-Benz της Στουτγάρδης. Η EQS SUV και η EQA συγκρούστηκαν με ταχύτητα 56 km/h, ενώ πολλαπλές κάμερες τόσο περιμετρικά όσο και κάτω από το γυάλινο δάπεδο -και με το φωτισμό από μια εγκατάσταση 100 χιλιάδων lumens- αποτύπωσαν την πρόσκρουση από κάθε πιθανή γωνία και με κάθε λεπτομέρεια.

Κατά τη σύγκρουση, και στα δύο αυτοκίνητα ξεκλείδωσαν αυτόματα οι πόρτες, ενεργοποιήθηκαν τα φλας και βγήκαν από την επιφάνεια των θυρών οι χωνευτές τους χειρολαβές. Επίσης, ενεργοποιήθηκε η αυτόματη κλήση στο κέντρο άμεσης επέμβασης.

Τα αυτοκίνητα, σε αυτή τη μετωπική σύγκρουση με ταχύτητα κίνησης τα 56 km/h, υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Πέραν της παραμόρφωσης του ρύγχους τους, το παρ-μπριζ της EQA διαλύθηκε, και επίσης αποκολλήθηκε ο εμπρός αριστερός τροχός. Σύμφωνα με τους 150 αισθητήρες σε καθένα από τα ανδρείκελα του εσωτερικού και των δύο αυτοκινήτων, κανένα δεν εμφάνισε σοβαρούς τραυματισμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...