Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Γκολ και θέαμα από τα ευρωπαϊκά γήπεδα ποδοσφαίρου

Στο ποδόσφαιρο και τα ευρωπαϊκά γήπεδα, η Ίντερ νίκησε 4-2 την Γιουβέντους στην παράταση και κατέκτησε το κύπελλο Ιταλίας. Στην Αγγλία η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με 5-1 την Γουλβς και διεύρυνε ξανά στους τρεις βαθμούς, τη διαφορά της από την Λίβερπουλ.

Αθλητισμός
Tags: γκολ

O Κέβιν Ντε Μπρόινε σχηματίζει τον αριθμό τέσσερα με τα δάχτυλά του όσα και τα γκολ που έβαλε στο γήπεδο της Γουλβς .Ο άσος της Σίτι άρχισε το ρεσιτάλ στο 7ολεπτό και παρά την παρένθεση του 1-1 για τη γηπεδούχο με τον Ντεντόνκερ στο 11΄ ήταν ο σκόρερ και του 2-1 στο 16ο λεπτό.

Στο 24΄ο Βέλγος μεσοεπιθετικός έφερε τους φιλοξενούμενους στο 3-1 και με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα διεύρυνε το σκορ, 4-1 περιχαρής ο Πεπ Γκουαρδιόλα Το τελικό 5-1 επι της Γουλβς πέτυχε ο Στερλινγκ στο 84′ και η Σίτι δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε «αγκάλιασε» τον τίτλο έχοντας διαφορά τριών βαθμών από τη Λίβερπουλ και καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Στο Λιντς η Τσέλσι νίκησε 3-0 την τοπική ομάδα και ουσιαστικά καλησπέρισε το τσάμπιονς λιγκ της νεας περιόδου Ο Μάουντ στο 4ο λεπτό και ο Πούλισικ στο 55ο έδωσαν «αέρα» δύο γκολ στους Λονδρέζους και το τελικό 3-0 έγινε στο 83΄από τον Λουκάκου Στη ζώνη του υποβιβασμού η ιστορική Λιντς.

Στην Ιταλία οι παίκτες της Ιντερ πανηγυρισαν το όγδοο κύπελλο στην ιστορία της ομάδας ο Τελικός με τη Γιουβέντους στη Ρώμη ήταν συναρπαστικός . Οι μιλανέζοι προηγήθηκαν στο 6΄με τον Μπαρέλα, αλλά ο Άλεξ Σάντρο ισοφάρισε στο 50′ και ο Βλάχοβιτς στο 52′ ανέτρεψε το σκορ για τη Γιουβέντους , 2-1 ωστόσο στο 80′ ο Τσαλχάνογλου ευστόχησε σε πεναλτι και έστειλε τον τελικό στην παραταση.

Στην ημίωρη διαδικασία η Ιντερ με πεναλτι του Περισιτς στο ενατο λεπτό και εξαιρετικό σουτ του Κροάτη στο 12ο θριάμβευσε 4-2 και πήρε το τρόπαιο.

Στη Σκωτία το γκολ του Γιακουμάκη στο εκτός έδρας 1-1 με τη Νταντί, έστεψε και μαθηματικά πρωταθλήτρια τη Σέλτικ για 52η φορά στην ιστορία της.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...