Στη Μαδρίτη οι παίκτες της Λεβάντε τίμησαν τους πρωταθλητές Ισπανίας με το καθιερωμένο τιμητικό πασίγιο και μετά ακολούθησε «καταιγίδα» γκολ. Ο Μεντί έβαλε το πρώτο για τη Ρεάλ στο 13΄ και στη συνέχεια ήταν σειρά του Μπενζεμά. Ο Γαλλος με το 2-0 έφθασε τα 323 γκολ με τη φανέλα των «Μαδριλένων» όσα είχε και ο θρυλικός Ραούλ.

Αμφότεροι ωστόσο απέχουν από τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της «βασίλισσας», Κριστιάνο Ρονάλντο που σκόραρε 450 φορές.

Στο 34΄ο Ροντρίγκο πέτυχε το 3-0, και στη συνέχεια η «σκυτάλη» πέρασε στον Βινίσιους . Το 4 – 0 από τον Βραζιλιάνο στο 45′ και 5-0 από την πάσα του Μπενζεμά στο 68ο λεπτό.

Ο Βινίσιους ήταν σκόρερ και του τελικού 6 – 0 στο 83΄, πρώτο χατ τρικ στην καριέρα του 22χρονου επιθετικού , μήνυμα προς «πάσα» κατεύθυνση από τη Ρεάλ ενόψει του τελικού Champions League που θα, μεταδώσει ζωντανά το MEGA  στις 28 Μαΐου αλλά και υποβιβασμός για τη Λεβάντε.

Στο Σαν Σεμπάστιαν, η Σοσιεδάδ νίκησε 3-0 την Κάντιθ και εξασφάλισε «εισιτήριο» για τις Ευρώπαϊκές διοργανώσεις Ο Νορβηγός Σόρλοθ στο 19΄ και οι Γιανουζάι με πεναλτι στο 53΄ και Πόρτου στις καθυστερήσεις του ματς, τα γκολ για τους Βάσκους.

Στην Αγγλία, η Τότεναμ επιβλήθηκε 3-0 της Αρσεναλ στο ντέρμπι για την τέταρτη πολυπόθητη θέση του Champions League. Ο Κέιν ευστόχησε σε πέναλτι στο 22′ και ο αρχηγός ήταν σκόρερ και του 2-0 στο 37ο λεπτό Το τελικό 3-0 στο λονδρέζικο ντέρμπι «υπέγραψε» ο Σόν στο 47΄.Αρσεναλ 66 – Τότεναμ 65 βαθμούς, δύο αγώνες πριν το φινάλε της Premier League.