Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Γκολ & θέαμα από τα διεθνή γήπεδα ποδοσφαίρου

Στον διεθνή χώρο, πρώτο θέμα σε όλα τα διεθνή δίκτυα είναι η μετακίνηση Λεβαντόφσκι στην Μπαρτσελόνα

Αθλητισμός

19 Ιουλίου 2003. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα κάνει την κίνηση ματ και φέρνει στη Βαρκελώνη τον Ροναλντίνιο. Ήθελε απλώς να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της ομάδας, όμως άλλαξε μια για πάντα την ιστορία της.

16 Ιουλίου 2022. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα ενεργοποιεί τη βόμβα Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Θέλει να κάνει την ομάδα ξανά πρωταγωνίστρια και παίζει το πιο δυνατό, το πιο εμφατικό του χαρτί.

Ένα χαρτί, βέβαια, που για να το πάρει από τη Μπάγερν, ξόδεψε 45 εκ. ευρώ. Άλλα 58 εκ. δαπάνησε για τον Ραφίνια, μία ομάδα που το συνολικό της χρέος ανέρχεται στα 1,4 δις. ευρώ. Ειρωνικό.

Στο Ισραήλ, η πρόβα τζενεράλε της Μακάμπι Χάιφα πριν τον Ολυμπιακό έκρινε τίτλο, το Σούπερ Καπ της χώρας. Παρά το απίστευτο γκολ του Ατζιλί στα 22 μόλις δευτερόλεπτα, η Χάποελ Μπερ Σεβά ισοφάρισε με τον Γιουτζίν Ανσά στο 70’.

Η κούπα κρίθηκε στα πέναλτι, με τον γκλάζερ να ευστοχεί στο τελευταίο. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς για να παρακολουθήσει την αντίπαλο των Πειραιωτών.

Επίσημη υποχρέωση είχε και η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Λέφσκι Σόφιας, για τη δεύτερη αγωνιστική του βουλγάρικου πρωταθλήματος. Η ομάδα της πρωτεύουσας νίκησε 5-0 τη Σπάρτακ Βάρνας με γκολ των Κράστεφ, Μπαρί και Πετκόφ και θα υποδεχθεί πλέον με ανεβασμένη ψυχολογία τους Θεσσαλονικείς σε 4 μέρες.

Ο Τιμ Λέμπερλε της Κολωνίας τραβιέται εκτός περιοχής για να πάρει την επαναφορά και να τελειώσει τη φάση, όμως η ομάδα του εν τέλει σκοράρει. Όλα αυτά, εμείς τα βλέπουμε από… τα μάτια του ίδιου του παίκτη. Η γερμανική ομάδα τοποθέτησε μία διακριτική κάμερα στο σώμα του Λέμπερλε στο φιλικό με τη Μίλαν και μας έδωσε μια οπτική που δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...