Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Γκολ & θέαμα από τα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά γήπεδα

Το El Clasico είχε μονάχα έναν πρωταγωνιστή. Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε την Ρεάλ με 4-0 στη Μαδρίτη δείχνοντας έτσι το αγωνιστικό της επίπεδο. Πολύ κοντά στην πρόκριση για ημιτελικά του κυπέλλου στην Αγγλία βρέθηκε η Νότιγχαμ Φόρεστ που ηττήθηκε από τη Λίβερπουλ

Αθλητισμός

Θα θυμάται για καιρό η Ρεάλ το χουνέρι που της έκανε η απίθανη Μπαρτσελόνα του Τσάβι μέσα στο Μπερναμπέου. Ο Ομπαμεγιάνγκ άνοιξε το σκορ στο 29’ και στο 38’ ο Αραούχο έκανε το 2-0 με κεφαλιά-δυναμίτη. Αμέσως μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου o Φεράν Τόρες αξιοποίησε την φοβερή ασίστ του Ομπαμεγιάνγκ για το 3-0. Και στο 51’ ο Γκαμπονέζος επιθετικός υπέγραψε τον θρίαμβο των μπλαουγκράνα με δεύτερο δικό του γκολ.

Η Ρεάλ πάντως διατηρεί απόσταση ασφαλείας 9 βαθμών στην κορυφή.

Στο City Ground του Νότιγχαμ η ιστορική Φόρεστ υπό το βλέμμα του ιδιοκτήτη της, Βαγγέλη Μαρινάκη, πάλεψε σκληρά για την έκπληξη απέναντι στη Λίβερπουλ, η οποία απείλησε στο 14’ με εξαιρετικό σουτ του Τσιμίκα. Στο 76’ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Ζινγκερνάγκελ.

Και δύο λεπτά αργότερα ο Ζότα μετά από ασίστ του Τσιμίκα χάρισε στη Λίβερπουλ τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Στην Ιταλία η Ρόμα κυριάρχησε στο ντέρμπι της αιώνιας πόλης απέναντι στη Λάτσιο προηγούμενη μόλις στο 1ο λεπτό με τον Έιμπραχαμ.

Στο 22’ ο Άγγλος επιθετικός βρήκε ξανά δίχτυα μετά το γύρισμα του Κάρσντορπ. Και στο 40’ ο Πελεγκρίνι με τρομερή εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...