Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Η 100αρα του Λιούις Χάμιλτον

Ο Βρετανός πιλότος της Formula 1 με τη νίκη στο Σότσι έφτασε τις 100 νίκες στην καριέρα του – Ολες οι νίκες που έχει πετύχει ο Χάμιλτον

Αθλητισμός
Tags: f1, Luis hamilton

Εγραψε ιστορία στο Σότσι ο Λιούις Χάμιλτον, με τον Βρετανό πιλότο της Mercedes να «κόβει» πρώτος την καρό σημαία και να πετυχαίνει την 100η νίκη της καριέρας του.

Ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος έχει κατακτήσει επτά φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, δεν πτοήθηκε από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, τερμάτισε στην πρώτη θέση και ανάγκασε άπαντες για μια ακόμα φορά να υποκλιθούν μπροστά του. Με αυτή τη νίκη ο Βρετανός ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας στους οδηγούς, καθώς έφτασε τους 246.5 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος και έχει πλέον 244.5 βαθμούς.

Ο πιλότος της Mercedes ανέβηκε στην πρώτη θέση και έγραψε ιστορία, καθώς έφτασε τις 100 νίκες στην καριέρα του.

Ένα νούμερο που προκαλεί… ίλιγγο στους ανταγωνιστές του και φυσικά παροξυσμό στους θαυμαστές του, που πιστεύουν στις ικανότητές του και θέλουν να τον δουν στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίζει το 8ο πρωτάθλημά του!

Αυτή ήταν η 5η νίκη του Χάμιλτον στη φετινή σεζόν, καθώς εκτός από το Σότσι έχει κερδίσει σε Μπαχρέιν, Πορτογαλία, Ισπανία και Μεγάλη Βρετανία. Η πρώτη νίκη που πανηγύρισε ο Λιούις στη Formula 1 ήταν το 2007, στο Grand Prix του Καναδά, όταν ήταν στην McLaren.

Αναλυτικά όλες οι νίκες του Λιούις Χάμιλτον:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...