Η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύθηκε την ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» για να μειώσει τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, καθώς ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης», στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της Super League. Ο Αμραμπτ με πέναλτι στο 52΄ έδωσε προβάδισμα στην Ενωση, για να ισοφαρίσει έξι λεπτά αργότερα ο Ρεγκίς. Πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα για τον «Δικέφαλο», που ήταν ανώτερος αλλά δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες και παραμένει στο -6 από την κορυφή. Τις επτά ισοπαλίες έφτασαν οι Αρκάδες, που έχουν μόλις μία νίκη και παραμένουν χαμηλά στην κατάταξη.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα μπήκαν -όπως το συνηθίζουν- δυνατά στο παιχνίδι, πήραν τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν με αξιώσεις κοντά στο γκολ, με εξαίρεση μία προσπάθεια του Ρότα στο 11΄, ο οποίος από πλάγια θέση δεν έπιασε καλά το σουτ. Ο σοβαρός τραυματισμός και η αναγκαστική αλλαγή του Ελίασον (διακομίστηκε στο νοσοκομείο) ανέκοψαν τη φόρα του «Δικεφάλου», που διατήρησε μεν την υπεροχή, χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά. Στο 38΄ η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, με τους παίκτες της να ζητούν κίτρινη κάρτα στον Μπαράλες (θα ήταν η δεύτερη), αλλά η εκτέλεση του Λιβάι Γκαρσία ήταν άστοχη.

Η σημαντικότερη ευκαιρία της Ενωσης ήρθε στις καθυστερήσεις του α΄ ημιχρόνου, όταν ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο, ο τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γκατσίνοβιτς έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία.

Ο,τι δεν πέτυχαν οι «κιτρινόμαυροι» στο πρώτο μέρος, το κατάφεραν από το... πουθενά λίγο μετά την επανεκκίνηση του αγώνα. Ο Σίτο έχασε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Γκατσίνοβιτς, με τον Αμραμπατ να αξιοποιεί το πέναλτι στο 52΄ και να ανοίγει το σκορ. Τρία λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ θα μπορούσε να «τελειώσει» το παιχνίδι, καθώς ο Αραούχο έβγαλε μόνο τον Μοχαμαντί, το πλασέ του οποίου όμως πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Αστέρας έφερε γρήγορα το ματς στα ίσια, όταν στο 58΄, μετά από κεφαλιά πάσα του Καρμόνα, ο Ρεγκίς έπιασε ένα βολέ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε λίγο στον Τζαβέλλα και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Η Ενωση έψαξε να ξαναπάρει αμέσως το προβάδισμα, αλλά ο Παπαδόπουλος σταμάτησε το σουτ του Αμραμπατ στο 63΄ (μετά από εξαιρετική ενέργεια του Γκαρσία και ωραία προσποίηση του Μαροκινού), ενώ στο 74΄ ο Ρότα δεν κατάφερε να βρει στόχο μέσα από την περιοχή. Στο τελευταίο 20λεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) η Ενωση δεν είχε καθαρό μυαλό για να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων και περιορίστηκε στην ισοπαλία, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει σε τέσσερις βαθμούς τη διαφορά της από τον Παναθηναϊκό.