Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Η αναδρομή της σεζόν μέχρι τώρα - Ποια είναι τα φαβορί στο Basketball Champions League

Αθλητισμός

Το Basketball Champions League είναι μία από τις μεγαλύτερες μπασκετικές διοργανώσεις στη γηραιά ήπειρο. Στη διοργάνωση μάλιστα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ομάδες από 30 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Επί πρόσθετα, το ελληνικό χρώμα στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι έντονο, αφού σε αυτή συμμετέχουν 4 αντιπρόσωποι από την Ελλάδα.

Μέσα από το παρακάτω άρθρο, θα αναλύσουμε τη μέχρι τώρα πορεία των ομάδων στη διοργάνωση, επιχειρώντας να δούμε ποιες από αυτές έχουν ξεχωρίσει. Επιπλέον, θα κάνουμε ανάλυση των δυνατών σημείων των ομάδων, που φαίνεται ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι το final-4. Τέλος, θα συζητήσουμε και για τις ελληνικές ομάδες, αναλύοντας το τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτές.

Ουνικάχα Μάλαγα

Η Ουνικάχα αποτελεί σαφώς ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και αυτό αποδεικνύεται και μέσα στο παρκέ. Η ισπανική ομάδα φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο του πρωταθλήματος. Αυτή η θέση μάλιστα, θα της εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης. Σε γενικές γραμμές, εάν κάποιος ενδιαφέρεται να παίξει στοίχημα μπάσκετ champions league, η Ουνικάχα θεωρείται από τις ασφαλείς επιλογές.

Μερικοί από τους πιο σημαντικούς λόγους που η ομάδα της Ουνικάχα ξεχωρίζει είναι:

  • Έχει εξασφαλίσει με μεγάλη ευκολία την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
  • Αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη στην Ισπανία και την ACB Liga. Η Ουνικάχα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του ισπανικού πρωταθλήματος κοντράροντας στα ίσα τα μεγαθήρια που ακούν στο όνομα Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ισπανικό πρωτάθλημα αποτελεί το δυνατότερο εγχώριο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, οπότε η κατάταξη της Μάλαγα στο βαθμολογικό πίνακα, δείχνει την ποιότητα της ομάδας
  • Η Μάλαγα, έχει μία από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης, ένα στοιχείο το οποίο δηλώνει τη διάθεση των παικτών αλλά και τη δυναμική της.

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ, αποτελεί παραδοσιακά μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο Basketball Champions League. Συγκεκριμένα, κατέκτησε τη διοργάνωση στο Final Four του 2018 στο ΟΑΚΑ, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης το 2020, χάνοντας εν τέλει από την Μπούργκος. Η μέχρι τώρα εικόνα της ένωσης, είναι υπέρ του δέοντος ικανοποιητική και αυτό γιατί έχει κρατήσει το αήττητο στον όμιλο ενώ φαίνεται να έχει εξασφαλισμένη και την πρώτη θέση.

Η ομάδα μπορεί να μην έχει κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην Basket League, αλλά το ρόστερ δείχνει πολύ δυνατό. Αρχικά, στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται ο Χουάν Πλάθα, ένας εξαιρετικός προπονητής, με εμπειρία σε μεγάλες διοργανώσεις και ομάδες. Επιπλέον, με αιχμή του δώρατος τον Τζάστιν Τίλμαν, η ένωση τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω δεδομένα, η ΑΕΚ είναι ένα από τα φαβορί για να φτάσει στο final 4 και γιατί όχι να μην κατακτήσει.

Τενερίφη

Άλλη μία ισπανική ομάδα που είναι μεταξύ των καλύτερων ομάδων στο Champions League, είναι η Τενερίφη. Η Τενερίφη έχει κατακτήσει τη συγκεκριμένη διοργάνωση ήδη δύο φορές, στις μόλις 7 που πραγματοποιείται η διοργάνωση. Η Τενερίφη φέτος τα έχει βρει σκούρα, χάνοντας δύο παιχνίδια, απέναντι στην Νταρουσάφακα και τη Ρίγα, αλλά λογικά θα καταφέρει να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου και να λάβει το απευθείας εισιτήριο για τη φάση των 16.

Στην ACB Liga Endesa, δεν έχει κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, αφού προς το παρόν παλεύει για μία θέση στην οκτάδα. Το ρόστερ όμως και η πρόσφατη ιστορία της, μας δίνουν λόγους για να την πιστεύουμε. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να πέσουμε από τα σύννεφα εάν τη δούμε να προχωράει ως την κατάκτηση της διοργάνωσης.

Ντιζόν

Όταν ξεκίνησε η σεζόν, η γαλλική Ντιζόν φαινόταν ως ένα από τα φαβορί. Η αλήθεια μάλιστα επαληθεύτηκε, αφού μέσα από τα πρώτα της παιχνίδια στο Champions League, έδειξε τη δυναμική της. Μέχρι τώρα κρατάει το αήττητο στους ομίλους και μάλιστα έχει νικήσει όλους τους αγώνες με περισσή ευκολία. Η μόνη ομάδα που τη δυσκόλεψε έστω λίγο, ήταν ο Προμηθέας Πατρών, που έχασε με 88-80 μέσα στη Γαλλία.

Η Ντιζόν είναι και αυτή μία από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης και δείχνει ότι θα προχωρήσει αρκετά σε αυτή. Το μόνο μελανό σημείο της, αποτελεί το γεγονός ότι δεν παίζει τόσο αποτελεσματικό μπάσκετ στο γαλλικό πρωτάθλημα, αλλά η αλήθεια είναι ότι στο Champions League δείχνει προς το παρόν, ένα εντελώς άλλο πρόσωπο.

Η παρουσία των άλλων ελληνικών ομάδων

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, στο basketball champions league συμμετέχουν στο σύνολο 4 ελληνικές ομάδες. Αρχής γενομένης από την ΑΕΚ, που έχουμε ήδη αναλύσει παραπάνω, είναι ο ΠΑΟΚ, ο Προμηθέας Πατρών και το Περιστέρι.

Αρχικά μπορούμε να πούμε ότι και οι τρεις από αυτές τις ομάδες θα περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, δείγμα του υψηλού μπασκετικού επιπέδου του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα κατα πάσα πιθανότητα θα περάσει και πρώτος, ενώ το Περιστέρι και ο Προμηθέας λογικά θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους παιχνίδι δίνοντας μάχη στα Play-ins.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στον όμιλό του, σε έναν όμιλο που δεν μπήκε ως φαβορί αλλά χάρη στις καλές του εμφανίσεις φαίνεται πως θα κερδίσει εν τέλει την πρωτιά. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να πούμε, ότι η Χαποέλ Ιερουσαλήμ ήταν το φαβορί, πάντα σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά έχασε από τον ΠΑΟΚ μέσα στο παλατάκι. Η πρωτιά βεβαίως δεν έχει κριθεί ακόμα, αφού οι δύο ομάδες έχουν ακόμα ένα ραντεβού μεταξύ τους και αυτήν την φορά μέσα στην έδρα της Χαποέλ.

Το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη, φαίνεται πως θα μείνει τρίτο, στον ούτως ή άλλως δύσκολο όμιλο αφού είχε να αντιμετωπίσει τις Λε Μαν και την Ουνικάχα. Η ομάδα όμως είναι πολύ σκληρή, γεγονός που το έχει αποδείξει και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έτσι, η ομάδα του Περιστερίου θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τη φάση των 16, εάν όμως παίξει την άμυνα που μας έχει συνηθίσει να παίζει.

Τέλος, ο Προμηθέας δείχνει να είναι σε καλύτερη θέση από το Περιστέρι αλλά και αυτός δεν θα καταφέρει να περάσει πρώτος. Λογικά θα μπει στα Play-ins ως δεύτερος και εκεί μάλλον θα πέσει με ομάδα χαμηλότερης δυναμικής. Οπότε, έχει τις προοπτικές να πάει στους 16 της διοργάνωσης, αλλά δεν δείχνει να έχει την ποιότητα για να πάει παραπέρα.

Συμπέρασμα

Τα μεγαλύτερα φαβορί στο Champions League φαίνεται πως μέχρι τώρα έχουν καταφέρει να κάνουν τη δουλειά τους, είτε εύκολα είτε δύσκολα. Επιγραμματικά, οι ομάδες που φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση είναι η Ουνικάχα, η ΑΕΚ, η Τενερίφη και η Ντιζόν. Σαφώς μπορούμε να δούμε και εκπλήξεις, αλλά η ποιότητα των παραπάνω 4 ομάδων είναι εύκολο στο να τη διακρίνει κανείς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τζακ ποτ στο Τζόκερ – Οι τυχεροί αριθμοί

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην πρώτη κατηγορία (5+1) του Τζόκερ στην κλήρωση 2754 της Πέμπτης. Στη δεύτερη κατηγορία (5) αναδείχθηκε 1 τυχερός που κερδίζει 100.000 ευρώ. Δείτε του...

Φόρτωση άρθρων...