Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Η Ισπανία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ποδόσφαιρο γυναικών

Η “Φούρια Ρόχα” κατέκτησε το Μουντιάλ γυναικών απέναντι στην Αγγλία με σκορ 1:0 και στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, σε ένα ματς που είχε τρομερές στιγμές με φάσεις εκατέρωθεν και ένα χαμένο πέναλτι.

Σε μία αναμέτρηση με πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, με τις Ισπανίδες να θέλουν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, οι “Λέαινες” αμύνονταν υποδειγματικά. Κάλυπταν χώρους και ανασταλτικά ήταν άρτιες. Σε μια φάση που δεν φαινόταν πως μπορούσε να εξελιχθεί σε γκολ, η Ισπανία έκλεψε την μπάλα με την Ερμόσο, εκείνη μοίρασε στην Καλντεντέι και αυτή με τη σειρά της άλλαξε παιχνίδι για την Καρμόνα, με την εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης με ένα διαγώνιο σουτ να κερδίζει την Ιρπς για να γράψει το 1:0 στο 29ο λεπτό. Η ομάδα της Βίγκμαν δεν ήθελε να δώσει χώρους στην αντίπαλή ομάδα, αλλά οι στιγμές της Αγγλίας ήταν περιορισμένες σε όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με το γκολ της Καρμόνα να είναι το μοναδικό στο πρώτο μέρος.

αδφ

Στο δεύτερο 45λεπτο, οι παίκτριες του Βίλντα θέλησαν να κλειδώσουν το ματς, εχόντας στιγμές με την Ερμόσο και την Ρεδόνθο αλλά καμία από αυτές δεν βρήκε τον στόχο. Με την συμπλήρωση 60 λεπτών, οι Αγγλίδες βγήκαν μπροστά, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Κυρίως με αλλαγές παιχνιδιού διέσπασαν την άμυνα της Κολ, όμως οι τελικές προσπάθειες κατέληγαν στην τερματοφύλακα της Μπαρτσελόνα. Στο 70ο λεπτό, η Ισπανία κέρδισε πέναλτι και η Ερμόσο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η Ιρπς έπεσε στην αριστερή της γωνία και έσωσε την ομάδα της.

Μετά από αυτή την φάση η Ισπανία δεν απείλησε ξανά την Αγγλία, απλά στα τελευταία λεπτά κράτησε την κατοχή της μπάλας, με τον προπονητή της να κάνει διαχείριση με αλλαγές και αρκετό φρεσκάρισμα στο κέντρο. Τα 13 λεπτά των καθυστερήσεων πέρασαν πολύ πιο γρήγορα από όσα προδίδει και ο αριθμός τους. Οι συνεχόμενες πτώσεις των Ισπανίδων και η αδυναμία των Αγγλίδων να βγουν μπροστά και να απειλήσουν, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Η αναμέτρηση τελείωσε με τις παίκτριες της “φούρια ρόχα” να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου.

ασφδ

 

Ο αγώνας:

ΓΚΟΛ: 29′ Καρμόνα
Κίτρινες: 55′ Χεμπ,78′ Παραγουέλο
Κόκκινη: –
Δοκάρι: –

Ισπανία (Βίλντα): Κολ, Παρέδες, Κοδίνα (73′ Ιβάνα), Μπάτλε, Καρμόνα, Αμπεγέιρα, Μπονμάτι, Ερμόσο, Καλντεντέι (90′ Πουτέγιας), Ρεδόνθο (60′ Ερνάντες), Παραγουέλο

Αγγλία (Βίγκμαν): Ιρπς, Μπράιτ, Κάρτερ, Γκρίνγουντ, Ντέλι (46′ Κέλι), Τουν (87′ Ίνγκλαντ), Γουολς, Στάνγουεϊ, Μπρονζ, Χεμπ, Ρούσο (46′ Τζέιμς)

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έγραψε ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας - Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους

Ακόμα ένα μετάλλιο πρόσθεσε στην πλούσια και μεγάλη καριέρα του ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο 33χρονος αθλητής κατέκτησε στο Ρίμινι της Ιταλίας το έβδομο χρυσό μετάλλιο του σε Ευρωπαϊκό...

Φόρτωση άρθρων...