Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Ιαπωνία – Ισπανία (2-1): Απίθανοι «Σαμουράι» σόκαραν το Κατάρ

Ανατροπή με τη Γερμανία (2-1), ανατροπή και με την Ισπανία (2-1) για την θεότρελη Ιαπωνία που προκρίθηκε ως πρώτη από τον πέμπτο όμιλο και παίζει στους «16» με την Κροατία. Κόντρα στο Μαρόκο η «φούρια ρόχα».

Αθλητισμός

Επικό, απίθανο, μυθικό! Η Ιαπωνία επικράτησε 2-1 με ανατροπή την Ισπανία στην Ντόχα και προκρίθηκε ως πρώτη από τον πέμπτο όμιλο του Μουντιάλ «τρελαίνοντας» τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Οι Ασιάτες ολοκλήρωσαν το γκρουπ έχοντας νικήσει τα δύο μεγαθήρια (2-1 με ανατροπή και τη Γερμανία) ενώ έχασαν από την Κόστα Ρίκα που ήταν η πιο αδύναμη από τις τέσσερις. Και τώρα Κροατία στους «16» για τους «Σαμουράι» ενώ η Ισπανία που δεν έκανε ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση πως θα μπορούσε να γίνει ροντέο όπως συνέβη στο δεύτερο. Μετά από μία καλή ευκαιρία της Ιαπωνίας με τον Ίτο στο 8′, η Ισπανία έκανε το 1-0 στο 11′ με κεφαλιά του Μοράτα από σέντρα του Αθπιλικουέτα. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε είχε τον απόλυτο έλεγχο, με τους Ιάπωνες να μην αλλάζουν δεύτερη πάσα και να περιμένουν στο μισό γήπεδο. Ο Μοράτα είχε ακόμη μία καλή στιγμή στο 23′, με τον Γκόντα να μπλοκάρει σε ένα ματς που γενικά δεν είχε πολλές ευκαιρίες.

Τα πάνω κάτω ήρθαν με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λέπτου. Αρχικά, στο 48′ και μετά από λάθη στην άμυνα της Ισπανίας ο Ντόαν έκανε το 1-1 στο 48′, με τον Σιμόν να έχει ευθύνη. Πριν καν συνέλθει η «φούρια ρόχα» δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Στο 51′ ο Μιτόμα έκανε το γύρισμα για τον Τανάκα που μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά αφού φάνηκε πως η μπάλα είχε βγει όλη εκτός πριν το γύρισμα του Μιτόμα, ωστόσο μετά από εξέταση στο VAR το γκολ μέτρησε.

Στα επόμενα λεπτά η Ιαπωνία κλείστηκε πίσω για να διαφυλάξει το προβάδισμά της και η Ισπανία κυκλοφορούσε την μπάλα χωρίς να δημιουργεί. Η μοναδική καλή στιγμή της μέχρι το τέλος του ματς ήταν στο 90′ όταν ο Όλμο σούταρε από καλή θέση, με τον Γκόντα να μπλοκάρει εύκολα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...