Πολύ κοντά σε μία σπουδαία νίκη βρέθηκε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά πήρε την ισοπαλία κόντρα στην πανίσχυρη Γαλλία.

Η Ελλάδα και η Γαλλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην «Opap Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια, για τη δέκατη και τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. 

H Ελλάδα τερμάτισε στην τρίτη θέση του δεύτερου ομίλου και δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στη Γερμανία. 

Ωστόσο, η «γαλανόλευκη» θα έχει δεύτερη ευκαιρία για την πρόκριση μέσω των playoffs του Nations League τον Μάρτιο του 2024. Εκεί η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν και αν προκριθεί θα παίξει στον τελικό με τον νικητή της αναμέτρησης Γεωργία - Λουξεμβούργο.

Στον τελευταίο αγώνα των προκριματικών η Γαλλία προηγήθηκε 1-0, όμως η Ελλάδα κατάφερε να το γυρίσει σε 2-1. Τελικά, οι «τρικολόρ» ισοφάρισαν και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Το σκορ άνοιξε ο Κόλο Μουανί για τη Γαλλία στο 42΄, έπειτα από ασίστ του Ολιβιέ Ζιρού.

Η Ελλάδα ισοφάρισε στο 56΄ με γκολ του αρχηγού, Τάσου Μπακασέτα.

Η «γαλανόλευκη» έκανε το 2-1 στο 61΄ με τον Φώτη Ιωαννίδη, έπειτα από ασίστ του Δημήτρη Γιαννούλη. 

Οι «τρικολόρ» ισοφάρισαν στο 74΄ με τον Φοφανά έπειτα από ασίστ του Εμπαπέ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα (85' Σάλιακας), Μπακασέτας (86' Κωνσταντέλιας), Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (66' Αλεξανδρόπουλος), Γιαννούλης, Μασούρας (77' Παυλίδης) και Ιωαννίδης (77' Ζέκα).

Γαλλία: Σαμπά, Λούκας Ερναντές (85' Ντισασί), Κουντέ (64' Κλος), Σαλιμπά, Τέο Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (64' Κομάν), Κόλο Μουανί (64' Μπαπέ) και Ζιρού (70' Τουράμ).