Τετάρτη
16 Σεπτεμβρίου 2026

Ισόπαλος 1-1 με τη Ρόμα ο Παναθηναϊκός

Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός παρατάχτηκε με πολλές απουσίες στον αγώνα κόντρα στη Ρόμα αλλά κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός κόντρα σε μία δυνατή αντίπαλο.

Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την ιταλική ομάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι, για την όγδοη και τελευταία αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Ο Ταμπόρδα άνοιξε το σκορ στο 58΄ για τον Παναθηναϊκό, ενώ η Ρόμα ισοφάρισε με τον Ζιολκόφσκι στο 80΄.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με παίχτη παραπάνω από το 15΄, καθώς αποβλήθηκε ο Μαντσίνι της Ρόμα, αλλά η ελληνική ομάδα δεν το εκμεταλλεύτηκε.

Το «τριφύλλι» τερμάτισε στην 20η θέση της βαθμολογίας, έχοντας απολογισμό τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες και συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή στις 14:00 θα μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στα playoffs της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θα παίξει είτε με την Βικτόρια Πλζεν, είτε με την Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου στο ΟΑΚΑ, ενώ η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 26 του ίδιου μήνα, είτε στο Πλζεν στην Τσεχία, είτε στο Νότιγχαμ στην Αγγλία.

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να αποκλείσει είτε τους Τσέχους, είτε τους Άγγλους θα παίξει και πάλι το πρώτο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο, με την Μπέτις ή την Μίντιλαντ.

Παναθηναϊκός: Λαφόν, Πάλμερ, Τουμπά (73' Σκαρλατίδης), Ίνγκασον, Κυριακόπουλος, Κάτρης, Σιώπης (59' Σάντσες), Μπακασέτας, Ζαρουρί, Ταμπόρδα (93' Τερζής), Πάντοβιτς.

Ρόμα: Γκολίνι, Γκιλάρντι, Μαντσίνι, Ζιολκόφσκι, Τσέλικ (65΄Ρεντς), Τσιμίκας (88' Ανχελίνιο), Κριστάντε (64' Γουέσλεϊ), Πισίλι, Ελ Αϊναουί, Πελεγκρίνι, Σουλέ (46' Εντικά).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέσσερις θρύλοι, αμέτρητες ιστορίες: Πρέλεβιτς, Αρλάουκας, Μπατίστ και Ρίβερς γυρίζουν πίσω τον χρόνο και αποκαλύπτονται

Οι κορυφαίες μορφές του ευρωπαϊκού μπάσκετ μιλούν στην Allwyn Hellas, Official Partner της Euroleague Basketball, για τις ξεχωριστές στιγμές στα παρκέ και τη δική τους φιλοσοφία γι...

Φόρτωση άρθρων...