Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Κατέκτησε το τουρνουά της Μαγιόρκα ο Τσιτσιπάς

Το ένατο τρόπαιο της καριέρας του και το πρώτο σε χορτάρι κατέκτησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας ήταν θριαμβευτής στο τουρνουά της Μαγιόρκα, καθώς κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο τελικός του τουρνουά της Μαγιόρκα ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο6) και τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (Νο20) εξελίχθηκε σε θρίλερ. Τελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να επιβληθεί, αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα, με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6) και να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο στο γρασίδι στην πρώτη του συμμετοχή σε τελικό στην συγκεκριμένη επιφάνεια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε στον τελικό σε δύο ώρες και 31 λεπτά σε έναν συγκλονιστικό, σε εξέλιξη, τελικό. Παράλληλα, με αυτή τη νίκη επιστρέφει στο Νο5 του κόσμου και πάει στο Wimbledon με την ψυχολογία στα ύψη.

Ο Έλληνας τενίστας μπήκε από την αρχή αποφασισμένος να πάρει τον τίτλο και έκανε δύο μαζεμένα break στον 34χρονο αντίπαλό του. Αν και έκανε μία «κοιλιά» σε εκείνο το σημείο, κράτησε την ψυχραιμία του και το σερβίς του όταν έπρεπε, για να φτάσει στο 1-0.

Βρέθηκε να έχει το πάνω χέρι και στο δεύτερο σετ , όμως τα συνεχόμενα λάθη του πήγαν τον τελικό σε τρίτο σετ. Παρότι βρέθηκε μπροστά με 5-3 στο τρίτο σετ και έδειχνε πως θα φθάσει άνετα στη νίκη, τελικά το ματς πήγε στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως έδειξε την ποιότητά του και με τρομερό παιχνίδι μπόρεσε να φτάσει στη νίκη και στην κατάκτηση του τροπαίου.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παναθηναϊκός: Mετράει επιστροφές και επιλογές για την ενδεκάδα ενόψει ΠΑΟΚ ο Τερίμ

Μετά και την ολοκλήρωση των διεθνών αναμετρήσεων ο Φατίχ Τερίμ περιμένει στο Κορωπί τους διεθνείς ποδοσφαιριστές προκειμένου να τους βάλει ξανά σε κλίμα ντέρμπι! Βασικός ο Γεντβάι ...

Φόρτωση άρθρων...