Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Κολύμβηση: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Δημήτρης Μάρκος με πανελλήνιο ρεκόρ

Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο κολυμβητής Δημήτρης Μάρκος. Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 κολύμβησης στο Δουβλίνο στην Ιρλανδία.

Ο 22χρονος Έλληνας αθλητής κατέκτησε το πρώτο, ιστορικό μετάλλιο για την Ελλάδα, καθώς θριάμβευσε στον τελικό των 200 μετρό ελεύθερο. Μάλιστα κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 1:46.65, το οποίο κατείχε ο Ανδρέας Βαζαίος (1:46.94) από το 2022.

Με το χρυσό στο Δουβλίνο, ο νεαρός αθλητής έκλεισε θέση στο Παγκόσμιο της Ντόχα που θα γίνει την επόμενη χρονιά.
Το ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Γιαν Λε Γκοφ (1:47.85) και το χάλκινο ο Ισραηλίνος Εϊτάν Μεσίτριτ (1:48.01).

«Ήταν μια φανταστική κούρσα για μένα. Τη χάρηκα ιδιαίτερα τόσο για την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο, αλλά και για τον χρόνο μου, που είναι ρεκόρ. Ήταν πολύ καλός ο ανταγωνισμός και στο τέλος εκμεταλλεύτηκα την καλή αγωνιστική μου κατάσταση και νίκησα», δήλωσε ο Δημήτρης Μάρκος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώτη νίκη στην Formula 1 για τον Νόρις

Ο Λάντο Νόρις πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη Formula 1, στο GP του Μαϊάμι, την οποία και πήρε με μια εξαιρετική εμφάνιση σε συνδυασμό με το… σκριν από το όχημα ασφαλείας.

«Βόμβα» με Μπάλντοκ στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και κλείνει τον Τζορτζ Μπάλντοκ όπως αναφέρεται από την Αγγλία, ανεβάζοντας την ποιότητα του ρόστερ του αλλά και μεγαλώνει τον ελληνικό ...

Φόρτωση άρθρων...