Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός (video)

Στο μπάσκετ, ο Ολυμπιακός στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας μετά από 11 χρόνια, με 81 - 73 επί του Παναθηναϊκού

Αθλητισμός

Ο Γιώργος Πρίντεζης υψώνει στον αέρα την κούπα. Για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ο Ολυμπιακός κερδίζει το Κύπελλο Ελλάδας, το δέκατο της ιστορίας του.

Φέρνοντας τα πάνω κάτω στην τελευταία περίοδο, νίκησε τον Παναθηναϊκό με 81 – 73 στον τελικό του φάιναλ φορ και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της φετινής χρονιάς.

Οι πράσινοι αρκέστηκαν στην καλή εμφάνιση των πρώτων 30 λεπτών του αγώνα. Τότε που ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο εκμεταλλευόμενοι τον οίστρο του Νέντοβιτς και την πολύ καλή παρουσία σε άμυνα και επίθεση των ψηλών, Οκάρο Γουάιτ και Παπαγιάννη.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 45-39 στο πρώτο μέρος, με τον Νέντοβιτς να πετυχαίνει τους 19 από τους 23 πόντους του σε αυτό το διάστημα, ενώ στο ανέβασε τη διαφορά στους 12 πόντους.

Από εκεί και μετά όμως το σκηνικό άλλαξε. Ο Ολυμπιακός πίεσε περισσότερο στην άμυνα, κλείνοντας τους διαδρόμους μέσα στη ρακέτα, ο Ντόρσεϊ με τον Γουόκαπ έδωσαν πολλές επιθετικές λύσεις και το παιχνίδι γύρισε.

Στην τελευταία περίοδο οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν μόλις 6 πόντους, όλους από βολές, επιθετικά κυριάρχησαν με τον Ντόρσεϊ να φτάνει τους 21 πόντους και τον Βεζένκοφ να προσθέτει άλλους 18 και 13 ριμπάουντ και έφτασαν στη νίκη κάνοντας ένα επιμέρους σκορ 23-6 σε αυτό το διάστημα.

Ήταν η τρίτη νίκη του Ολυμπιακού σε τελικό Κυπέλλου μεταξύ των αιωνίων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...