Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-5: Η «βασίλισσα» έκανε το πάρτι της χρονιάς στο Άνφιλντ (video)

Ιστορικό βράδυ για τη Ρεάλ στο Άνφιλντ κόντρα στο φάντασμα της Λίβερπουλ (2-5)

Αθλητισμός

Το βράδυ της 28ης Μαίου στο Παρίσι, η Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το 14ο Champions League της ιστορίας της επικρατώντας της Λίβερπουλ σε μια παρτίδα από εκείνες που βλέπεις και δεν πιστεύεις στα μάτια σου.

Το πήραν οι Μερένχες με 1-0, σε μια παρτίδα που είχαν τρεις τελικές και οι Άγγλοι ακριβώς είκοσι-τρεις. Και εκεί που λες ότι τα έχεις δει όλα ανάμεσα σε αυτό το κλασικό ζευγάρι; Φτάνει 21 Φλεβάρη, εννέα μήνες μετά, και γίνεται στο Άνφιλντ… νύχτα Αποκάλυψης: Λίβερπουλ 2-Ρέαλ 5. Σε ματς που οι τελικές ήταν 9-9! Ήμαρτον Κύριε…

Το βράδυ της 28ης Μαίου στο Παρίσι, η Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το 14ο Champions League της ιστορίας της επικρατώντας της Λίβερπουλ σε μια παρτίδα από εκείνες που βλέπεις και δεν πιστεύεις στα μάτια σου. Το πήραν οι Μερένχες με 1-0, σε ενενηντάλεπτο που εκείνοι είχαν τρεις τελικές και οι Άγγλοι ακριβώς είκοσι-τρεις.

«Το είδα ξανά και δεν μπορώ να το πιστέψω» έλεγε μόλις χθες ο Γιούργκεν Κλοπ. Που να ήξερε όμως ο καλός Γερμανός τι άλλο τον περιμένει από τη βασίλισσα. Την ομάδα που εδώ και μήνες τα ρεπορτάζ τον συνδέουν ως τον… επόμενο που θα καθίσει στον πάγκο της.

Πόσο μπορεί στα αλήθεια να γελάει αυτή την ώρα ο (νυν) Κάρλος Αντσελότι με το σενάριο αντικατάστασης του, από κάποιον που μόλις τον διέλυσε με 5-2 μέσα στο σπίτι του. Μέσα στο ιστορικό Άνφιλντ που… έτριξε από τα θεμέλια απόψε από τον τυφώνα Ρεάλ.

Τι έκανε η βασίλισσα στους Reds αυτή την φορά; Χουνέρι από εκείνα που αφήνουν σημάδι ανεξίτηλο. Προηγήθηκε με 2-0 η Λίβερπουλ νωρίς (Νούνιες 4, Σαλάχ 14΄), πιθανόν πίστεψε και σε μια ρεβάνς με θέα το βήμα πρόκρισης για τους φετινούς προημιτελικούς. Μετά όμως την πάτησε το τρένο. Πέντε γκολ σε 44΄από την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και για να μην χάσουμε το μέτρημα και εμείς; : Βίνισιους 21΄, 36, Μιλιτάο 48΄, Μπενζεμά 56΄και 67΄.

Κερασάκι στην τούρτα; Μια λεπτομέρεια από εκείνες που τη λες και ειρωνεία. Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με 9-9 τελικές. Σε δύο παιχνίδια λοιπόν μέσα σε εννέα μήνες, έναν τελικό Champions League και μια παρτίδα για τους 16, η Ρεάλ σε 12 τελικές βρήκε 6 γκολ μια κούπα με μεγάλα αυτιά και ένα εισιτήριο για τους προημιτελικούς. Και την ίδια ώρα η Λίβερπουλ με 32 τελικές έχασε έναν τελικό, γνώρισε και έναν ιστορικό διασυρμό μέσα στην έδρα της. Άντε να βρει κουράγιο τώρα να πάει στο «Μπερναμπέου» για τη ρεβάνς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποντένσε: Φουλ για... Conference

Ο Ολυμπιακός κινείται στον… αστερισμό του Ντάνιελ Ποντένσε με το γκολ που έβαλε στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό να ήταν το κερασάκι στην τούρτα

Φόρτωση άρθρων...