Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Λογική… ήττα από τις ΗΠΑ και τώρα «τελικός» με Νέα Ζηλανδία για την Ελλάδα

Περίπου ένα ημίχρονο άντεξε η Εθνική απέναντι στις ΗΠΑ, γνωρίζοντας την ήττα 109-81 και πλέον στρέφεται στον «τελικό» με τη Νέα Ζηλανδία.

Αθλητισμός

Η Ελλάδα πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στο μεγάλο φαβορί, τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως δεν τα κατάφερε (81-109) και τώρα παίζει τελικό πρόκρισης στους «16», απέναντι στη Νέα Ζηλανδία.

Η Εθνική μας ομάδα έκανε καλό ματς, δεδομένου των συνθηκών, κατάφερε να βάλει προβλήματα ειδικά στο ξεκίνημα απέναντι στα αστέρια του Στιβ Κερ, όμως η ανωτερότητα των Αμερικανών ήταν εμφανής.

Παρόλα αυτά η Ελλάδα είχε αρκετά κέρδη από το σημερινό παιχνίδι, με τον Παπαγιάννη να κάνει απίθανο ματς με 17 πόντους, τον Ρογκαβόπουλο που τελείωσε με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ να επιβεβαιώνει πως έχει ανέβει επίπεδο, ενώ ο Γουόκαπ τελείωσε το ματς με 9 π. και 7 ασίστ.

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρώτος σκόρερ ήταν ο Όστιν Ριβς με 15 πόντους και 5 ασίστ, ενώ από 13 πέτυχαν οι Έντουαρτς και Μπράνσον.

Η Εθνική ξεκίνησε καλά κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκοντας σκορ από το δίποντο. Οι Αμερικανοί βρίσκονταν κοντά στο σκορ, με τους Έλληνες διεθνείς να σταματούν τον καταιγιστικό ρυθμό των αντιπάλων τους.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν η αιχμή του δόρατος στην επίθεση, τελειώνοντας το πρώτο μέρος με 15 πόντους με 6/9 δίποντα και 1/1 τρίποντο και μία τάπα, όμως από τη στιγμή που αποσύρθηκε στον πάγκο για να πάρει ανάσας, η Ελλάδα έχασε την επαφή της με το καλάθι και παρασύρθηκε από τους Αμερικανούς.

Στη δεύτερη περίοδο, οι παίκτες του Κερ ανέβασαν απόδοση, βρήκαν ελεύθερα σουτ, έβαλαν και τις βολές, με αποτέλεσμα να πάρουν διαφορά. Ο Δημήτρης Ιτούδης έβαλε και πάλι τον Παπαγιάννη και τον Γουόκαπ, με την Εθνική να μειώνει, όμως δύο βολές των Αμερικανών έφεραν μια διαφορά της τάξεως των 13 πόντων (37-50).

Η Εθνική μας ομάδα έκανε προσπάθεια να μείνει κοντά στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η αστοχία στις βολές (3/10) στο 24:00, έφερε ένα προβάδισμα στα επίπεδα των 20 πόντων.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Δημήτρης Ιτούδης δοκίμασε αρκετά σχήματα, έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν μεγάλο ρόλο έτσι ώστε να εγκλιματιστούν, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεφεύγουν.

Το ματς τελείωσε στο 81-109 υπέρ των Αμερικανών, με την Ελλάδα να παίζει τελικό πρόκρισης στους «16», απέναντι στη Νέα Ζηλανδία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...