Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Λύγισαν οι Ουκρανοί ποδοσφαιριστές στο Γκούντισον Παρκ (Video)

Τα γήπεδα της Ευρώπης πλημμύρισαν από μηνύματα συμπαράστασης προς την εμπόλεμη Ουκρανία, προκαλώντας συγκίνηση. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι επικεφαλής στα πρωταθλήματα της χώρας τους Σίτι, Ρεάλ, Μπάγερν και Παρί, προχώρησαν με νίκες

Αθλητισμός

Οι παίκτες της Έβερτον βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του Γκούντισον Παρκ με σημαίες της Ουκρανίας. Εκείνοι της Μάντσεστερ Σίτι με μπλούζες που έχουν τυπωμένη τη σημαία της χώρας που πλήττεται από τους βομβαρδισμούς.

Οι φίλαθλοι στις κερκίδες ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Ο Μικολένκο από τα ζαχαρωτά και ο Ζιντσένκο της Μάντσεστερ Σίτι, οι Ουκρανοί παίκτες των δύο ομάδων δεν αντέχουν και ξεσπούν σε λυγμούς. Στο αγωνιστικό κομμάτι η Σίτι επιβλήθηκε με 1-0 χάρη στο γκολ του Φόντεν και παραμένει στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ με 66 βαθμούς.

Στην Ισπανία ενός λεπτού σιγή στη Μαδρίτη στο ματς Ράγιο Βαγιεκάνο – Ρεάλ για τα θύματα του πολέμου. Η Βασίλισσα με το γκολ του Μπενζεμά έπειτα από υπέροχη ομαδική προσπάθεια έφυγε με το τρίποντο από την έδρα της Ράγιο και έφτασε τους 60 βαθμούς, ούσα πάντα πρώτη και με διαφορά από τους διώκτες της.

Στην 4η θέση και τους 45 βαθμούς η Ατλέτικο που επιβλήθηκε με 2-0 της Θέλτα στο Γουάντα Μετροπολιτάνο το οποίο φωτίστηκε με τα χρώματα της Ουκρανίας. Πρωταγωνιστές ο Κοντογκμπιά που μοίραζε ασίστ και ο Λόντι που σκόραρε τόσο στο 36′ όσο και στο 60 για να πάρουν οι ροχιμπλάνκος τη νίκη.

Ενός λεπτού σιγή και στη Φρανκφούρτη και μήνυμα προς τον Πούτιν να σταματήσει τις επιθέσεις προς την Ουκρανία. Στο αγωνιστικό κομμάτι η Μπάγερν πήρε δύσκολα τη νίκη απέναντι στην Άιντραχτ με 1-0 με σκόρερ τον Σανέ στο 71ο λεπτό. Στους 58 βαθμούς οι Βαυαροί πάντα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στην Ιταλία η Γιουβέντους με πρωταγωνιστή τον Βλάχοβιτς πέρασε με 3-2 από την έδρα της Έμπολι. Ο Κιν στο 32′ έβαλε μπροστά στο σκορ τους μπιανκονέρι. Η γηπεδούχος ισοφάρισε επτά λεπτά αργότερα από κοντά με τον Ζουρκόφσκι. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Βλάχοβιτς με ωραία προσποίηση και πλασέ έδωσε και πάλι προβάδισμα στη Γιουβέντους, ενώ στο 66′ ο Σέρβος σε αντεπίθεση διαμόρφωσε το 3-1. Η Έμπολι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 με τον Λα Μαντία στο 76′. Στην 4η θέση σταθερά η Γιουβέντους με 50 βαθμούς.

Στη Γαλλία η Σεντ Ετιέν προηγήθηκε στο Παρκ Ντε Πρενς της Παρί με το γκολ του Μπουάνγκα στο 16ο λεπτό. Ωστόσο στη συνέχεια υποκλίθηκε στην κλάση του Εμπαπέ. Από ασίστ του Μέσι ο Γάλλος σούπερσταρ ισοφάρισε σε 1-1 στο 42′ και πέντε λεπτά αργότερα πέτυχε την ανατροπή και πάλι από πάσα του Αργεντινού. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ντανίλο Περέιρα στο 52′, αυτή τη φορά με τον Εμπαπέ να είναι ο δημιουργός. Στους 62 βαθμούς ανέβηκε η πρωτοπόρος Παρί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...