Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 74-79: Έδειξε χαρακτήρα και έφυγε με το διπλό (video)

Ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 79-74 και έφυγε με το διπλό από το Βελιγράδι

Αθλητισμός

Τι και αν ταξίδεψε στο Βελιγράδι χωρίς τον έναν του «πύργο» (Μιλουτίνοφ) και τον ΜακΚίσικ. Τι και αν στην διάρκεια του ματς έχασε Γκος και Πίτερς; Αυτός ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως μπορεί κόντρα σε όλους και σε όλα αποδεικνύοντας το για ακόμη μια φορά στο «παγωμένο» «Aleksandar Nikolic Hall» του Βελιγραδίου.

Εκεί όπου επικράτησε με 79-74 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, επιστρέφοντας έτσι στα θετικά αποτελέσματα. Εξαιρετική παρουσία από τον Σίκμα στην επιστροφή του στην δράση με τον Αμερικανό να μετρά 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 10:39» συμμετοχής. Στο 4-4 πλέον ο Ολυμπιακός, στο 4-3 η Μακάμπι που «χρωστά» και ένα ματς κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα, αλλά και την ευστοχία του από τα 6.75 ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με (19-27). Η κυριαρχία των ερυθρόλευκων συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να κάνουν ότι θέλουν και στις δύο πλευρές του παρκέ, φτάνοντας την διαφορά στο +15.

Όπως ήταν λογικό η Μακάμπι θα έβγαζε αντίδραση με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όπως και συνέβη. Οι Ισραηλινοί έβαλαν πίεση, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμος και με μπροστάρηδες τους… καυτούς Γουόκαπ και Πίτερς, διατήρησε διψήφια διαφορά (60-46). Αμέσως μετά ο Πίτερς υπέπεσε στο τέταρτο του φάουλ με την διαμαρτυρία του να φέρνει την τεχνική ποινή και την αποβολή του, πηγαίνοντας στον πάγκο με απολογισμό 13 πόντους σε 23:32 συμμετοχής.

Ένα σερί 7-0 της Μακάμπι έριξε την διαφορά στους 7 για το (53-60), με το σύνολο του Κάτας να μπαίνει στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο την ώρα που για τον Ολυμπιακό έμοιαζαν όλα στραβά και ανάποδα.

Το καλάθι του Γουόκαπ έδωσε ανάσα στους Πειραιώτες διαμορφώνοντας το 66-74 στο 37′. Στη συνέχεια ένα ακόμη καλάθι από τον Αμερικανό και το ζευγάρι βολών από τον Σόρκιν έφεραν το 74-76 στα 26.3» δίνοντας έτσι τον χαρακτήρα του θρίλερ στο ματς.

Ο Μπαρτζώκας κάλεσε timeout, ο Μπραζντέικις κέρδισε φάουλ, είχε 1/2, ωστόσο πήρε το ριμπάουντ σώζοντας την κατοχή για τον Ολυμπιακό. Ο Κανααν κλήθηκε να «σφραγίσει» το ματς από την γραμμή των βολών και αυτό έκανε διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 74-79.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...