Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Μοιράστηκαν τους βαθμούς στη Λεωφόρο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ - Ανώτερη η Ένωση δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες

Αθλητισμός

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ήρθαν ισόπαλοι με 1-1, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των φετινών play-off της Super League 1, στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι «πράσινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν από το 4ο λεπτό, με το πέμπτο φετινό τέρμα του Αϊτόρ και την δεύτερη ασίστ του Γκατσίνοβιτς.

Ο Χουάνκαρ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο από λάθος πάσα του Μήτογλου, ο Γκατσίνοβιτς βρήκε ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, πέρασε μια εξαιρετική κάθετη στον Αϊτόρ κι εκείνος «τσίμπησε» την μπάλα προ του Στάνκοβιτς, για το 1-0 στο 4’!

Ωστόσο, τα προβλήματα που είχαν πριν το ματς αλλά κι εκείνα που… προέκυψαν στην διάρκειά του, δεν τους επέτρεψαν να έχουν την γνωστή εντός έδρας κυριαρχική τους εικόνα.

Αντιθέτως η «Ένωση» κατάφερε να ισοφαρίσει με το πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο και μετέτρεψε σε γκολ ο Άμραμπατ, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους,

Από ωραία κάθετη πάσα του Άμραμπατ στον Αραούχο, ο Αργεντινός επιθετικός ανατράπηκε από τον Διούδη και με την χρήση VAR καταλογίστηκε το πέναλτι από τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς, στο 44’.

Με τον Άμραμπατ να το εκτελεί εύστοχα, παρότι ο Διούδης έπεσε σωστά δεξιά και βρήκε μάλιστα την μπάλα, κάνοντας έτσι το -δίκαιο βάση εικόνας- 1-1 στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!

Η ΑΕΚ έφτιαξε κι άλλες φάσεις για να σκοράρει ξανά, ούσα καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Με το αποτέλεσμα αυτό, πάντως, όλα μένουν ανοιχτά στην υπόθεση Ευρώπη. Καθώς ο μεν Παναθηναϊκός διατηρήθηκε στο -4 από την τρίτη θέση, αλλά μείωσε την διαφορά του από τον τέταρτο Άρη στους δύο πόντους και με νίκη την επόμενη αγωνιστική τον «καβαλάει» στην βαθμολογία.
Η δε ΑΕΚ, σίγουρα θα ήταν πιο ευχαριστημένη με το «τρίποντο» ωστόσο διατήρησε την απόσταση από τον σημερινό της αντίπαλο, ενώ αύξησε κι εκείνη από την τέταρτη θέση στους δύο βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός: Έρχεται πρόγραμμα «φωτιά» με ημιτελικό Conference και τρία ελληνικά ντέρμπι σε 240 ώρες

Ο Ολυμπιακός από τις 22:00 της 9ης Μαΐου μέχρι την ίδια ώρα της 19ης του μηνός θα αντιμετωπίσει Αστον Βίλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό - Κατά μέσο όρο θα παίζει ένα ματς-φωτιά κάθε 2,5...

Φόρτωση άρθρων...