Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Μουντιάλ 2022: Πλήρη απαγόρευση του αλκοόλ στα γήπεδα απαιτεί τώρα από τη FIFA η βασιλική οικογένεια του Κατάρ

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ πιέζει τη FIFA για την πλήρη απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ σε όλα τα γήπεδα του Μουντιάλ 2022, μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη του τουρνουά

Αθλητισμός

Η χώρα διεξαγωγής του Μουντιάλ -όπου οι πωλήσεις αλκοόλ συνήθως περιορίζονται σε αλλοδαπούς που πίνουν σε αδειοδοτημένα ξενοδοχεία και εστιατόρια ή σε μη μουσουλμάνους κατοίκους με ειδικές άδειες στα σπίτια τους- έχει ασκήσει σημαντική πίεση στη FIFA να σταματήσει να πουλά μπύρα στα οκτώ γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εάν προχωρήσει η στροφή 180 μοιρών πάνω στο ζήτημα, θα σημαίνει ότι η Budweiser -ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς του τουρνουά- δεν θα μπορεί να πουλήσει την μπύρα της στους οπαδούς στους αγώνες και θα μπορούσε να θέσει σε δύσκολη θέση τη FIFA, καθώς έχει υπογράψει συμβόλαιο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία παραγωγής μπύρας.

Οι συζητήσεις για το θέμα, όπως αναφέρει η Daily Mail, εκτιμάται ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη μεταξύ της Budweiser και της FIFA, αν και οι Times αναφέρουν ότι η κατάργηση των πωλήσεων μπύρας Budweiser είναι πλέον «πιθανή» μετά την παρέμβαση των βασιλικών μελών του Κατάρ. Οι New York Times ανέφεραν ότι η παρέμβαση έγινε από τον σεΐχη Τζασίμ μπιν Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, αδελφό του ηγεμόνα του Κατάρ.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, όσοι μεταβούν στο Κατάρ για το Μουντιάλ μπορούν να αγοράσουν αλκοόλ σε ξενοδοχεία και εστιατόρια, σε ζώνες φιλάθλων σε συγκεκριμένες ώρες και έξω από γήπεδα -αλλά όχι μέσα σε αυτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακός: Έρχεται πρόγραμμα «φωτιά» με ημιτελικό Conference και τρία ελληνικά ντέρμπι σε 240 ώρες

Ο Ολυμπιακός από τις 22:00 της 9ης Μαΐου μέχρι την ίδια ώρα της 19ης του μηνός θα αντιμετωπίσει Αστον Βίλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό - Κατά μέσο όρο θα παίζει ένα ματς-φωτιά κάθε 2,5...

Φόρτωση άρθρων...