Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Μουντιάλ 2022: «Ζωντανή» για την πρόκριση η Γερμανία μετά το 1-1 με την Ισπανία

Αθλητισμός

Ισπανία και Γερμανία έμειναν στο 1-1, στη δεύτερη αγωνιστική του 5ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Το σύνολο του Χάνζι Φλικ ήταν ανώτερο, ανά περιόδους, της Ισπανίας, όμως οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό στη τελική ενέργεια.

Η «φούρια ρόχα» προηγήθηκε με γκολ του Μοράτα στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης και όλα έδειχναν πως θα αφήσει τη Γερμανία εκτός διοργάνωσης.

Ο Φούλγκρουγκ, όμως, είχε άλλη άποψη, και κατάφερε με ένα δυνατό σουτ εντός περιοχής να νικήσει τον Σιμόν στο 83', κρατώντας ζωντανή την ελπίδα των «πάντσερ» για πρόκριση στους «16». 

Τι σημαίνει το αποτέλεσμα αυτό, μετά και τη νίκη της Κόστα Ρίκα νωρίτερα επί της Ιαπωνίας (1-0); Σημαίνει ότι και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου διεκδικούν τα δύο «εισιτήρια» για τα νοκ άουτ, με την Ισπανία μετά το βαθμό που πήρε απόψε να έχει το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων. Με 4 πόντους η «φούρια ρόχα» προπορεύεται και της αρκεί μία ισοπαλία στο τελευταίο ματς με τους Ιάπωνες για να περάσει.

Το άλλο ματς του γκρουπ, ανάμεσα σε Γερμανία και Κόστα Ρίκα θα είναι «τελικός». Η «νασιονάλμανσαφτ», με μόλις ένα βαθμό μετά την ήττα από τους «Μπλε Σαμουράι», θέλει το «τρίποντο» πάση θυσία για να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση, η οποία σε τέτοια περίπτωση θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων, εάν η Ιαπωνία καταφέρει να πάρει έστω ένα βαθμό από την Ισπανία 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...