Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Νικητής ο Κενυάτης Κίπτο στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο 44χρονος Κενυάτης Κίπτο είναι ο νικητής του εφετινού, 40ού Μαραθώνιου δρόμου της Αθήνας. Ο Αφρικανός δρομέας έφτασε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν να χειροκροτήσουν τον πρώτο αθλητή και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σε αυτόν τον κλασικό αγώνα.

Ο Έντουιν Κίπροπ Κίπτο σημείωσε μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής, καλύπτοντας την απόσταση σε χρόνο 2 ώρες 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές που με κάλεσαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δεν περίμενα να κάνω το ρεκόρ. Πίεσα πάρα πολύ και τα κατάφερα», υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του ο νικητής της κλασικής διαδρομής.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κιλίμο και στην τρίτη ο Κιτσάνα.

Πρώτος Έλληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν ο Παναγιώτης Καραΐσκος.

Από νωρίς οι Κενυάτες Κιπτόο, Κιλίμο και Κιτσάνα είχαν πάρει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων.  Οι τρεις τους πέρασαν τα 25χλμ σε 1:18.23, ακολουθούμενοι από τους Τσέρουγιοτ και Μουχιτίρα (1:18.26), ενώ περίπου ένα λεπτό παραπίσω είναι ο Ρούγκουτ.

Οι τρεις Κενυάτες Μαραθωνοδρόμοι έφτασαν επίσης πρώτοι στο 30ό χιλιόμετρο, στο Σταυρό στην Αγία Παρασκευή. Περνώντας μπροστά από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου τους υποδέχθηκαν με μουσική, οι τρεις πρώτοι είχαν διαφορά μόλις 10 δευτερόλεπτα από τον τέταρτο.

Ακολουθούν οι Παναγιώτης Καραΐσκος, Χαράλαμπος Πιτσόλης, Γιώργος Μήνος και Κωνσταντίνος Σταμούλης, οι οποίοι πέρασαν σε 1:24.51. 

Στις Γυναίκες προηγείται σταθερά η επίσης Κενυάτισσα Γέπτσιρτσιρ, με δεύτερη την Μαροκινή Σουκάινα Ατανάνε και τρίτη την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Γκλόρια Πριβιλέτζιο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το τρελό όνειρο του Ολυμπιακού για πρωτάθλημα στη Λεωφόρο και ευρωπαϊκό στην OPAP Arena και ο… εφιάλτης

Ο Ολυμπιακός έφτασε να διεκδικεί δύο τίτλους έχοντας την κατάσταση στα χέρια του, αν και το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι. Το όνειρο του… νταμπλ και ο εφιάλτης.

Φόρτωση άρθρων...