Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Νότιγχαμ Φόρεστ: Επική άνοδος, ιστορική επιστροφή (vid)

Την ιστορική επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά από 23 χρόνια, πανηγύρισε η Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο αγγλικός σύλλογος, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, νίκησε 1 - 0 την Χάντερσφιλντ στον τελικό των 200 εκατομμυρίων και πήρε το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου

Αθλητισμός

«Έχουμε ένα σχέδιο που είναι μακράς διάρκειας και με βάση αυτό θα επιδιώξουμε να επαναφέρουμε την Φόρεστ εκεί που ανήκει. Και φυσικά η ομάδα ανήκει στην Premier League. Ανήκει στην elit της Premier League».

Το 2017 ο Βαγγέλης Μαρινάκης με την παραπάνω δήλωση στο BBC προσδιόρισε με σαφήνεια το όραμά του για τη Νότιγχαμ.

Την επιστροφή της θρυλικής ομάδας στην Premier League και την ένταξή της, στην «αφρόκρεμα» των συλλόγων του κορυφαίου πρωταθλήματος. Πέντε χρόνια αργότερα ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ επανήλθε στην μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου με τη νίκη 1-0 επί της Χάντερσφιλντ στο Γουέμπλεϊ.

Εικοσιτρία χρόνια αναμονής ήταν πολλά για τους φίλους της Νότιγχαμ και το ξέσπασμα χαράς ανεπανάληπτο! Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο διοικητικός ηγέτης της Φόρεστ ύψωσε το έπαθλο της δικαίωσης στο Γουέμπλεϊ.

«Μία μαγική μέρα. Η Νότιγχαμ επέστρεψε. Όπως είχα πει πέντε χρόνια πριν στο BBC για την Νότιγχαμ, έπρεπε να φέρουμε τη Νότιγχαμ εκεί που ανήκει. Τώρα θέλουμε περισσότερα. Είμαστε πίσω στην Premier League και θέλουμε να είμαστε όσο πιο ψηλά γίνεται» δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ιστορικός σύλλογος με τον προπονητή Στηβ Κούπερ στο «τιμόνι» κυριάρχησε στον τελικό και το αυτογκόλ του Κόλγουιλ ήταν το εισιτήριο για την επιστροφή στην πρέμιερ λιγκ όπου το οικονομικό όφελος προσδιορίζεται στα 200.000.000 εκατομμύρια ευρώ.

Το πάρτι συνεχίστηκε στα αποδυτήρια.

H άνοδος στην ελίτ κατηγορία της Αγγλίας είναι μόνο η αρχή. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αναγέννησε την ομάδα και την ετοιμάζει για τους «αιθέρες» του ποδοσφαίρου.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε στην ομάδα – το κατάλληλο «οπλοστάσιο» – τους παίκτες για να τα καταφέρει. Αυτό σημαίνει πως θα κινηθούμε για καλούς παίκτες και θα πάμε για την κορυφή» συμπλήρωσε.

Άλλωστε η Νότιγχαμ Φόρεστ την εποχή του αέιμνηστου Μπραϊαν Κλαφ πανηγύρισε το πρωτάθλημα στην Αγγλία και ανέβηκε στο «θρόνο» της Ευρώπης με τα δύο κύπελλα πρωταθλητριών το 1979 και το 1980.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τζακ ποτ στο Τζόκερ – Οι τυχεροί αριθμοί

Τζακ ποτ σημειώθηκε στην πρώτη κατηγορία (5+1) του Τζόκερ στην κλήρωση 2742 της Πέμπτης. Στη δεύτερη κατηγορία (5) αναδείχθηκαν 4 τυχεροί που κερδίζουν από 100.000 ευρώ. Δείτ...

Φόρτωση άρθρων...