Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Premier League: Θρίαμβος στο Σίτι Γκράουντ - Η απίθανη Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0 τη Λίβερπουλ

Αθλητισμός

Η παράδοση συνεχίστηκε στο Σίτι Γκράουντ. 

Η Νότιγχαμ Φόρεστ με γκολ του Αβονίγι στο 55′ πήρε τεράστια νίκη κόντρα στη Λίβερπουλ που παραπαίει τον τελευταίο καιρό και βρίσκεται πλέον σε δεινή θέση στο θέμα τίτλος.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι αλλά δεν μπορούσε να βρει λύσεις στη σφιχτή άμυνα της Νότιγχαμ. Η πρώτη φάση ήταν για την Φόρεστ στο 31’όταν ο Λίνγκαρντ πλάσαρε αλλά ο Άλισον του είπε όχι με ενστικτώδης επέμβαση.

Οι αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, λόγω και των φρέσκων απουσιών (Τιάγκο με μόλυνση στο αυτί, Νούνιες με μυϊκό πρόβλημα) αποσυντόνισαν κάπως τους Reds στο ξεκίνημα και ο υψηλός βαθμός που πήρε η Φόρεστ στο ανασταλτικό κομμάτι έκανε δύσκολο για την ομάδα του Κλοπ να δημιουργήσει. Η Λίβερπουλ πάντως είχε τις στιγμές της στο πρώτο μέρος για να προηγηθεί, απειλώντας πρώτη και μάλιστα δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό. Στο 9', από τη φανταστική βαθιά μπαλιά του Έλιοτ ο Καρβάλιο κατέβασε υπέροχα την μπάλα αλλά νικήθηκε από τον Χέντερσον και στο 10' ο Φιρμίνο πήρε καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ κι έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Οι παίκτες του Στιβ Κούπερ εκτός από αρκετά συγκεντρωμένοι, μαχητικοί και με υψηλή ένταση στο παιχνίδι τους, αποδείχθηκαν απειλητικοί με τις αντεπιθέσεις τους. Από άψογη ανάπτυξη στο transition προήλθε η πρώτη και πιο σημαντική τους ευκαιρία, με τον Κουγιατέ στο 17' να σουτάρει συρτά στην αγκαλιά του Άλισον έπειτα από το στρώσιμο του Αβονιγί.

Τα επίπεδα κατοχής για τη Λίβερπουλ ήταν σταθερά άνω του 70%, αλλά τα ρήγματα... αγνοούνταν. Κι όταν δημιούργησε ένα με τη σέντρα προς τον ανενόχλητο Φαν Ντάικ μέσα στη μικρή περιοχή, ο Ολλανδός πήρε εντελώς άστοχα την κεφαλιά στέλνοντάς την παράλληλα με την εστία αντί στα δίχτυα του Χέντερσον.

Η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί πιο «κυνική» κι αποφασισμένη ούτε στο β΄μέρος και το πλήρωσε από ένα φάουλ του Γκόμεζ στη μεσαία γραμμή. Στο 55', από την εκτέλεση της στημένης μπάλας, ο Κουκ έκανε το γύρισμα από δεξιά και βρήκε τον Αβονιγί, ο οποίος κατάφερε να εκτελέσει δύο φορές ανάμεσα στο δίδυμο των στόπερ της Λίβερπουλ. Η πρώτη κατέληξε στο κάθετο δοκάρι, η δεύτερη στα δίχτυα! Ο Νιγηριανός, λοιπόν, έγινε ο πρώτος παίκτης της Φόρεστ στην Premier League που κάνει το 3x3 σε γκολ στις πρώτες του συμμετοχές ως βασικός στο «City Ground», σηματοδοτώντας το ένατο φετινό παιχνίδι που οι Reds δέχονται πρώτοι γκολ.

Δείτε ΕΔΩ το γκολ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...