Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Ο… αγριεμένος Ολυμπιακός κυριάρχησε κόντρα στον Παναθηναϊκο - Ανετο 74-61 στο ΣΕΦ και 1-0 στη σειρά

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τον Παναθηναϊκό στο παρκέ, επικράτησε με 74-61 και έκανε το 1-0 στην σειρά των τελικών του πρωταθλήματος.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το προβάδισμα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του αγώνα, κόντρα σε έναν υπερβολικά άστοχο Παναθηναϊκό, που τελείωσε το ματς με το απογοητευτικό 24/67 εντός πεδιάς.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σλούκας (16π, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Φαλ (double-double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ) και Βεζένκοφ (double-double με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ), ενώ για τον Παναθηναϊκό ξεχώρισαν οι Παπαπέτρου και Οκάρο, οι οποίοι σκόραραν από 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-4, 38-20, 55-38, 74-61

Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι θα συναντηθούν για δεύτερη φορά την ερχόμενη Τρίτη (14/06, 21:00) στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. 

Το ματς:

Νευρικό το ξεκίνημα για τις δύο ομάδες, με τον Ντόρσεϊ να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι μετά από ενάμιση λεπτό αγώνα. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό και ο Παναθηναϊκός έκανε συνεχόμενες λάθος επιλογές στην επίθεση, μένοντας χωρίς πόντο στα πρώτα 4:30 λεπτά του πρώτου τελικού. Ο Κασελάκης «έσπασε το ρόδι» για τους φιλοξενούμενους, μειώνοντας σε 11-2, αλλά ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι τρομερά άστοχος (ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 2/18 εντός πεδιάς), με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται τις πολλές αδυναμίες των αντιπάλων του και να κλείνει την πρώτη περίοδο μπροστά με 23-4!

Με ένα σερί 15-6 και με καλάθια των Παπαπέτρου, Οκάρο και Έβανς ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 29-19 στο 13’, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ψυχραιμία του, περνώντας μπροστά με 36-19 στο 17’, με τον Σλούκα να σκοράρει με τρίποντο και τρεις βολές που κέρδισε από τον αρνητικό Νέντοβιτς (0/7 σε εκείνο το σημείο του αγώνα). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται μπροστά με +18 (38-20) και τους «πράσινους» να δυσκολεύονται πάρα πολύ στην επίθεση (7/38 εντός πεδιάς).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Φαλ να καρφώνει και να εκτοξεύει τη διαφορά στη μέγιστη διαφορά της υπέρ του Ολυμπιακού (42-20), ενώ οι «πράσινοι» συνέχισαν να αστοχούν διαρκώς, μένοντας χωρίς πόντο στα τρία πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Με δύο τρίποντα των Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +23 (48-25) στο 25’, ενώ οι Παπαπέτρου και Σίβα μείωσαν σε 48-30. Ο Παπανικολάου κάρφωσε εντυπωσιακά μπροστά στον Παπαπέτρου για το 54-32 στο 28’, ενώ το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους μπροστά με 55-38.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έπαιξε με Νέντοβιτς και Μέικον μαζί, σχήμα το οποίο τον βοήθησε να ρίξει κάπως την διαφορά (55-42, 32’), όμως απείχε αρκετά για να φανεί ανταγωνιστικός. Ο Σλούκας και ο Φαλ επανέφεραν την τάξη και πολύ γρήγορα έκοψα την όποια… φόρα των αντιπάλων τους (63-44, 34’) με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους Πειραιώτες να αφήνουν το πόδι από το γκάζι και τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει 74-61.

Μπαρτζώκας: «Ήμασταν σοβαροί, θα είναι πιο δύσκολο το επόμενο παιχνίδι»

Μετά το 1-0 επί του Παναθηναϊκού στους τελικούς της Basket League, ο έμπειρος τεχνικός των Πειραιωτών δήλωσε στην ΕΡΤ: «Ήταν το πρώτο παιχνίδι μιας σειράς που έχει πίεση, πιο πολύ στον γηπεδούχο. Ήμασταν σοβαροί. Είχαμε ευκαιρίες να ανοίξουμε το σκορ περισσότερο. Δεν τελείωσαμε καλά πολλές φάσεις στον αιφνιδιασμό. Ήμασταν γενικά συνεπείς αμυντικά και είχαμε τον έλεγχο με μεγάλες διαφορές».

«Όταν παίζεις τελικό για να πάρεις το πρωτάθλημα, είσαι στην πίεση. Δεν είναι εύκολο. Είναι σημαντικό το πρώτο παιχνίδι. Παίξαμε με το δικό μας στυλ κι επιβάλλαμε τον τρόπο παιχνιδιού μας. Δεν κινδυνεύσαμε αλλά σε αυτές τις σειρές πρέπει να είσαι μετριοπαθής πάντα. Το επόμενο παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο. Υπάρχουν λίγα νεύρα, υπάρχει κούραση, έχουμε παίξει 73 ματς φέτος. Είμαστε συγκεντρωμένοι και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να πάρουμε τον τίτλο», πρόσθεσε ο Μπαρτζώκας.

Για τον επόμενο παιχνίδι: «Δεν θα αλλάξουν πολλά. Έχουμε έναν συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που μας έχει φτάσει ως εδώ. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με το στυλ μας που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...