Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

O Ελ Αραμπί άφησε «άγαλμα» την Ένωση στο ΟΑΚΑ - ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3 - Πρώτος με αέρα έξι βαθμών

Αθλητισμός

Σε ένα χορταστικό ντέρμπι στο «γεμάτο» Ολυμπιακό Στάδιο, ο Ολυμπιακός έφυγε με μια νίκη θριάμβου και φυσικά άκρως σημαντική στην οικονομία του πρωταθλήματος. Ειδικά αφού συνδυάστηκε και με την γκέλα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, που πλέον δίνει ξεκάθαρο βαθμολογικό προβάδισμα στους Πειραιώτες. 

Ο Ολυμπιακός με δύο τέρματα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί και μια γκολάρα από τον Αγκιμπού Καμαρά, επικράτησε με 3-2 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 10η αγωνιστική της Superleague και αύξησε στους 6 βαθμούς τη διαφορά από τους Κιτρινόμαυρους.

Οι Κιτρινόμαυροι πέτυχαν δύο γκολ με τον Αραούχο (15’, 79’), αλλά στο τέλος υποκλίθηκαν στους πρωταθλητές, που είδαν τη διαφορά από τους διώκτες τους να… εκτοξεύεται. Με τη νίκη στο ΟΑΚΑ και την ήττα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στο +6 από την ΑΕΚ και στο +7 από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι Πειραιώτες πήραν αυτό που ήθελαν στο ΟΑΚΑ και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί με την Φενερμπαχτσέ στο Φάληρο, για τους ομίλους του Europa League, ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τον Βόλο στο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ από την άλλη παίζει εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Γκολάρα ο Αγκιμπού

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι, με τους Πειραιώτες να ανοίγουν το σκορ μόλις στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, με την γκολάρα του Αγκιμπού. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, η μπάλα έφτασε στον Αφρικανό μεσοεπιθετικό, αυτός χωρίς να το σκεφτεί έκανε το βολ πλανέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Στάνκοβιτς για το 1-0.

Ισοφάρισε ο Αραούχο

  Τρία λεπτά αργότερα, η Ενωση κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Αραούχο. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Βατσλίκ έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, ο Αραούχο πετάχτηκε μπροστά από τον Τσέχο τερματοφύλακα και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

1-2 με Ελ Αραμπί!

Στο 34’ ο Ολυμπιακός με υποδειγματική αντεπίθεση έκανε το 2-1 με τον Ελ Αραμπί. Ο Λαλά έκανε τρομερή μπαλιά στον Μαροκινό επιθετικό, αυτός απέφυγε τον Μισελέν που έπεσε στα πόδια του και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

Ελ Αραμπί και 1-3!

Στο 68’ ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να παίρνει τη θέση του Ονιεκούρου και δύο λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι έκαναν το 3-1 με τον Ελ Αραμπί.  Ο Μαροκινός έκλεψε την μπάλα μετά το λάθος γύρισμα του Μοχαμάντι, βγήκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς και με ιδανικό τελείωμα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Ολυμπιακό.

Μείωσε η ΑΕΚ

Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι, με την ΑΕΚ, ωστόσο, στο 79’ να μειώνει σε 3-2, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Γέφτιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Αραούχο με εντυπωσιακό σουτ στο δεύτερο δοκάρι έβαλε ξανά στο… κόλπο την Ενωση.

Μετά το γκολ η ΑΕΚ βγήκε μαζικά στην επίθεση, με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, στο 82’ να φτάνει κοντά στο 4-1. Ο Αγκιμπού έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μασούρας σούταρε με τη μία στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Στάνκοβιτς.

Στο 84’ ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, με τους Τικίνιο και Ρόνι Λόπες αντί των Ελ Αραμπί και Μασούρα, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να βρίσκει την ομάδα του μεγάλου λιμανιού νικήτρια με 3-2.

βαθμολογια

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Βόμβα» με Μπάλντοκ στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και κλείνει τον Τζορτζ Μπάλντοκ όπως αναφέρεται από την Αγγλία, ανεβάζοντας την ποιότητα του ρόστερ του αλλά και μεγαλώνει τον ελληνικό ...

Ολυμπιακός: Έρχεται πρόγραμμα «φωτιά» με ημιτελικό Conference και τρία ελληνικά ντέρμπι σε 240 ώρες

Ο Ολυμπιακός από τις 22:00 της 9ης Μαΐου μέχρι την ίδια ώρα της 19ης του μηνός θα αντιμετωπίσει Αστον Βίλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό - Κατά μέσο όρο θα παίζει ένα ματς-φωτιά κάθε 2,5...

Φόρτωση άρθρων...