Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε Ατρόμητο και… Παλάσιος - Έκλεισε ιδανικά τον πρώτο γύρο

Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ατρομήτου με 2-0 στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και έκλεισε ιδανικά τον πρώτο γύρο, της κανονικής διάρκειας της Super League.

Επιτρέποντας μόνο ένα σουτ να φτάσει στον Μπρινιόλι και βλέποντας τον Καρλίτος να βρίσκει δίχτυα για ένα ακόμη παιχνίδι, αλλά και τον Παλάσιος να «ξεμπουκώνει» μετά από πολλές αγωνιστικές, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήραν το πέμπτο τους τρίποντο σε επτά παιχνίδια στη Λεωφόρο.

Έφτασαν τους 20 βαθμούς σε 13 «στροφές» και βρίσκονται προσωρινά στην τέταρτη θέση, ενώ η ομάδα του Γιώργου Παράσχου παρέμεινε στους 9 βαθμούς και στην προτελευταία θέση.

Για ακριβώς τριάντα λεπτά, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε μία «φλύαρη» κατοχή, με αργές μεταβιβάσεις και χωρίς να αξιοποιήσει κάποια σημαντική ευκαιρία. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο, μία «γλυκιά» σέντρα του Αϊτόρ στην «καρδιά» της περιοχής του Ατρομήτου, βρήκε το κεφάλι του ολομόναχου Καρλίτος και ο Ισπανός δεν αστόχησε από κοντινή απόσταση, κάνοντας το 1-0.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» έχασαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Ο Αϊτόρ έκανε μία πανέμορφη συρτή μπαλιά από τα δεξιά, ο Παλάσιος βγήκε μόνος του απέναντι στον Γιαννιώτη, ωστόσο ο Αργεντινός έστειλε πάνω του την μπάλα, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων να παραχωρεί κόρνερ. Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται και τον Ατρόμητο να μην καταφέρνει να σημειώνει τελική προσπάθεια.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου είχε περισσότερη ένταση, με τον Ατρόμητο να απειλεί για πρώτη φορά στο 48′, το εκτός περιοχής σουτ όμως του Σπιριντόνοβιτς, ήταν πολύ αδύναμο για να ανησυχήσει τον Μπρινιόλι. Ο Παναθηναϊκός απάντησε σε αυτή την ευκαιρία στο 55′, όταν σε μία παρόμοια φάση με αυτή του γκολ, ο Καρλίτος έστειλε την μπάλα επάνω στον Γιαννώτη.

Το «τριφύλλι» έφτασε και σε δεύτερο τέρμα στο 75′, μετά από μία όμορφη ατομική ενέργεια του Παλάσιος, στο όριο της μεγάλης περιοχής, τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση «νίκη» για τους γηπεδούχους.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τον Παναθηναϊκό, μετά από πολύμηνη απουσία, αγωνίστηκε και ο Μπαρτ Σχένκεφελντ στο τελευταίο δεκάλεπτο, που πέρασε στη θέση του Σάρλια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιον ασπάστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης όταν πήγε στην εξέδρα που ήταν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος του θριάμβου του Ολυμπιακού κόντρα στην Άστον Βίλα αποθέωσε τους οπαδούς της ομάδας, αλλά και αποθεώθηκε ενώ πήγε σε ένα σημείο της εξέδρας και ε...

Φόρτωση άρθρων...