Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Νίκαια, 1-0 τον Ιωνικό

Αθλητισμός

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τη δεύτερη εκτός έδρας εφετινή του νίκη στη Σούπερ Λίγκα, επικρατώντας του Ιωνικού με 1-0. Σκόρερ ο «καυτός» Αϊτόρ στο 38’ έπειτα από όμορφη ασίστ του Βιγιαφάνιες.

Οι «πράσινοι» εδραιώνονται στην 4η θέση της βαθμολογίας και έκαναν ένα ακόμη βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη.

To «τριφύλλι» επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, ύστερα από την ήττα στο Βόλο και την ισοπαλία στο ντέρμπι «αιωνίων» ενάντια στον Ολυμπιακό.

Ο Ιωνικός παραμένει στη 12η θέση η ομάδα της Νίκαιας, ο οποίος είχε δοκάρι στο 48’ με τον Μύγα.

Μετά το 25’ ο Παναθηναϊκός, έχοντας ως «κινητήριο μοχλό» τον Βιγιαφάνιες, άρχισε να κερδίζει μέτρα μέσα στο γήπεδο.

Στο 38’ μετά το χαμηλό «γέμισμα» του Βέλεθ προς τον Καρλίτος, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού γύρισε προς τον Βιτάλ.

Ο Βραζιλιάνος έκανε τακουνάκι προς τον Βιγιαφάνιες, ο οποίος διείσδυσε με δύναμη απ’ τα αριστερά, «έσκαψε» την μπάλα προς το δεύτερο δοκάρι προς τον Αϊτόρ που έπιασε ένα εξαιρετικό γυριστό σουτ κάνοντας το 1-0 για τους «πράσινους».

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 48’ η μπάλα έφτασε στον Μύγα από δεξιά που σούταρε, βρήκε στον Χουάνκαρ και στο αριστερό δοκάρι του Μπρινιόλι, φεύγοντας κόρνερ.

Στο 53’ από εξαιρετική μπαλιά του Καρλίτος, ο Βιτάλ έφυγε στην κόντρα, όμως ο Μύγας πρόλαβε την τελευταία στιγμή με προβολή να αποσοβήσει τον κίνδυνο για τους γηπεδούχους.

Κατά τα τελευταία είκοσι λεπτά, η άμυνα του Παναθηναϊκού απορρόφησε όλη την πίεση των γηπεδούχων, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνονιτς διαχειρίσθηκε το προβάδισμα και πήρε το «τρίποντο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...